Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cash [BCH] Japonya’nın Finans Devlerinden SBI’ın VCTRADE Borsasında Listelendi

Bitcoin Cash Japonya’nın SBI Holdings firmasının sahip olduğu ve çok yakın zamanda hizmet vermeye başlayan SBI VCTRADE isimli kripto para borsasında listelendi. Borsa bir çok gecikmenin ve zorluğun ardından hizmet vermeye başladı.

Başarılı bir şekilde hizmet vermeye başladıktan sonra ise gelişmeye ve büyümeye devam etti. Borsada kullanılabilen ilk kripto para birimi Ripple iken 11 Haziran tarihinden itibaren BCH’de bu kervana katılabilecek.

SBI VCTRADE kendi resmi internet sayfalarından şu açıklamalarda bulundu:

”SBI Virtual Currency 11 Haziran Pazartesi tarihinden itibaren Bitcoin Cash’i (BCH) listelemeye başlayacak.”

”Ticari işlemler için yeni bir çift daha sunuyoruz:

BCH/JPY artık mevcut. Başlangıca kadar lütfen biraz bekleyiniz.”

Enter Keyport isimli şifrelenmiş mesajlaşma uygulaması artık Bitcoin Cash ağı kullanıcıları için de hizmet vermekte ve bu şekilde bu kullanıcıların mesajları üçüncü bir taraf tarafından sansürlenemiyor. Bitcoin Cash Fund topluluk tarafından yürütülen bir proje olmakla beraber Bitcoin Cash’in kabulünü ve popülaritesini arttırmayı hedeflemekte. Proje yakın zamanda ”Bitcoin Cash ile ilgili bütün şeylere ev sahipliği yapan ” bir internet sayfası başlattığını duyurmuştu.

Bitcoin Cash’in resmi yüzü ve Bitcoin.com‘un CEO’su Roger Ver BCH’nin bundan sonra akla mantığa uygun ”dizaynlar” yapacağını ifade etmişti.

Haziran‘ın ilk 7 günü içerisinde 100’den fazla kodlayıcı Çin’de düzenlenen ve ”bütün dünyadaki insanların kullanımı için” eğitici içeriğe sahip BCH temelli uygulamalar geliştirme amacını içeren ”BCH Geek” isimli toplantıda bir araya gelmişti.

Bu haftanın başlarında ise Roger Ver ”Bitcoin.com – Official Channel’‘ isimli kanalında bir video yayınlamıştı. Videonun konusu ise son zamanlarda internette bir çok kullanıcının Dogecoin‘in Bitcoin Cash’ten daha büyük olduğunu iddia etmesi üzerineydi. Ver video içerisinde Dogecoin ve Bitcoin Cash’i birbiri ile kıyasladı.

Roger, Dogecoin ile Bitcoin Cash’i adım adım kıyasladı. Piyasa hacminin kesinlikle bir fark yarattığını belirten Ver, Dogecoin’in 400 milyon dolarlık bir hacmi olduğunu ve buna karşın Bitcoin Cash’in 17.8 milyar dolara yakın bir piyasa hacmine sahip olduğunu belirtti. Bu neredeyse Dogecoin’in 40 katı bir oran.

Basın saatine göre BCH’nin birim fiyatı 1.043 dolar seviyesinde dolaşırken toplam 17.924 milyar dolar gibi bir toplam piyasa hacmine sahip ve son 24 saat içerisinde %8 gibi olağanüstü bir düşüş yaşamış. Bakalım ilerleyen günlerde BCH hakkında ne gibi gelişmeler bizi beklemekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment