Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tom Lee: Bitcoin Bankalar İçin Sıradaki Adım

Fundstrat‘ın ünlü ismi Thomas Lee bu hafta katıldığı CNBC programlarından birisinde Bitcoin‘in çizmekte olduğu uzun dönemlik yol planı hakkında konuştu. Lee düzenleyici çevrelerin değiştiğini düşünmekte.

Borsalar hakkında konuşmaya başlayan Lee bankaların neden ve nasıl borsalar haline gelmeye başladığını ifade etti. Lee Coinbase ve Binance gibi büyük kripto para borsalarının %2-3 arasındaki pazar payları milyar dolarlar ederken son 12 ay içerisinde Goldman Sachs gibi dev bankacılık gruplarının kendilerinin bile 8 milyar dolar ettiğini ifade etti. Kripto para borsaları bankaların karlarını arttırmaları ve kripto alanına yönelmeleri konusunda inanılmaz fırsatlar sunmakta.

Lee bunlara ek olarak kripto para piyasalarında insanların beklediği kadar çok spekülasyon olmadığını da belirtti ve  borsadaki ile blok zincirindeki oranın 4:1 olduğunu ifade etti. Bu borsada yer alan her bir koin için zincirde 4 adet koin yer alması anlamına gelmekte. Petrol gibi diğer kaynaklar 40:1 gibi çok daha yüksek oranlara sahip ki USD bile şu sıralar 141:1 orandan işlem görmekte.

Lee:

”Kripto gerçekten yaygın bir kullanıma sahip olan bir dijital ödeme sistemidir.”

Thomas Bitcoin kullanılarak 7 milyara yakın ödemenin gerçekleştirildiğini ifade etti. Bütün Bitcoin ödeme işlemlerinin %6’sına tekabül eden BitPay Checkout servisi hakkında da konuşan başarılı girişimci bunun geleneksel işletmelerin kripto para ödemesi kabul etmelerini sağlayan bir satış noktası mekanizması olduğunu ifade etti.

Lee bunlara ek olarak kripto para birimlerinin küresel para birimleri olduğunu ve dünyada yapılan ödeme işlemlerinin çoğunluğuna tekabül ettiğini ifade etti. Bitcoin ile ülkeler arası ve deniz aşırı ödeme yapmanın itibari para ile bunu yapmaktan daha kolay olduğunu da vurguladı.

Bitcoin fiyatının yıl sonuna kadar  25.000 dolar seviyesine ulaşacağını belirttiği ünlü tahmini sorulduğunda tahmininde hala iddialı olduğunu da ifade etti. Kendisi bu fiyat tahminine, geçen yıl 20.000 dolar zirvesini tahmin ettiği verilerle ulaştığını belirtti. Lee bu verilere ek olarak yıl sonuna kadar gerçekleşecek bir  düzenleyici şeffaflığa da güvendiğini ve ABD içerisindeki büyük düzenleyici tarafların kesin bir sonuca doğru ilerlemekte olduğunu vurguladı.

Bir çok finansal kurum kripto yanlısı diyen Lee, ABD dışarısında da ciddi bir düzenleyici çevrenin olduğunu belirtti. Kendisi ayrıca şu sıralar bir çok kripto para borsasının piyasaya giriş yaptığının da altını çizdi. Bu hafta önemli bir dönüm noktası gerçekleşmişti ve SBI Japan’ın Virtual Currencies (Sanal Paralar) isimli platformu piyasaya sürülmüştü ki  bu piyasaya giriş yapan en büyük kurumsal oyunculardan birisi olmakta.

Lee bütün bunlara ilaveten madencilik süreci hakkındaki tahmininin de arkasında olduğunu ifade etti. Mevcut zorluk seviyesinden bahseden Lee bir Bitcoin’i kazmanın ortalama madencilik maliyetinin 14.000 dolar gibi bir fiyata denk geleceğini ve bunun daha sonra iki katına yakın bir seviye olan 25.000 dolar seviyesinden piyasaya sürüleceğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment