Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Kripto Para Borsasının Daha Banka Hesabı Kapatıldı

Yerel haber kaynaklarına göre Kolombiya’daki bankalar Güney Amerika merkezli kripto para borsalarından olan Buda.com’un tüm banka hesaplarını kapattılar.

Şirket bu gelişmeyi müşterilerine e-posta aracılığıyla bildirdi. Şirket tarafından gönderilen e-postaya göre alınan bu karar ani gelişti ve bankalar, aldıkları bu kararın ardında yatan sebebin ne olduğuna dair detaylı bir açıklama yapmadılar.

Güney Amerika merkezli kripto para borsası, bankaların böyle bir karar almasından bir süre sonra teknik sorunlar yaşadığını ancak 13 Haziran itibariyle tam anlamıyla faal hale geleceğini belirtti.

Buda’nın Kolombiyalı CEO’su Alejandro Beltran, haberin doğruluğunu yerel haber kaynaklarından Cripto247’ye konuşarak teyit etti. Beltran aynı zamanda Buda’nın banka hesaplarını kapatan üç bankanın adını verdi: Bancolombia, BBVA ve Davivienda.

Cripto247’ye göre Kolombiyalı bir finansal denetim yetkilisi Şubat ayında ülkedeki bankalara birer yazı yolladı ve bankalar da bu yazıyı baz alarak Buda.com ile olan ilişkilerine son verdiler. Yetkili tarafından yollanan yazıda bankaların kripto para platformlarıyla etkileşim içinde olma izinlerinin olmadığı belirtiliyordu.

Ancak Buda’nın CEO’su Bultran’a göre yetkili tarafından gönderilen bu yazı yalnızca bir ‘tavsiye’ niteliğindeydi ve aslında bankalar açısından hiçbir yasal yükümlülük teşkil etmiyordu.

Ülkedeki bankaların Buda’nın banka hesaplarını kapattıkları gün (7 Haziran) Kolombiya Senatosu’nda kripto paraların ve Blockchain teknolojisinin potansiyelleri, bu gibi sektörlerin ülkeye ne gibi faydalar sağlayabileceği konuşuluyordu. Kolombiya’daki Yeşil Birlik partisinin senatörlerinden olan Antonio Navarro Wolff, Blockchain’in “Kolombiyalıların hayatlarını değiştirebileceğini” söyledi.

Buda bundan önce de bankalarla sorun yaşamıştı. Mart ayında Şili’deki bankalar birkaç farklı kripto para borsasına hizmet sunmayı bırakmış, bu borsaların banka hesaplarını kapatma kararı almışlardı ve Buda borsası da bu karardan etkilenenler arasındaydı. Daha sonra bu karardan etkilenen kripto para platformlarından üçü bir araya gelerek bankalara karşı bir dava açtılar.

Nisan ayına gelindiğinde ise mahkeme Şili’deki bankaların haksız olduğu, Buda’nın ve diğer iki borsanın banka hesaplarının yeniden açılması yönünde karar vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment