Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fiyatlarda Ani Düşüş: Bitcoin 7200$, Ethereum 570$, Ripple ise 0.63$ Seviyelerine Geriledi

Bitcoin‘in mutlu mesut 7600$ seviyelerinde dolaştığı ve 8000$ seviyesine doğru giderken kendisine yolluk hazırladığı bir cumartesi akşamı adeta tam bir katliama döndü ve Bitcoin 2 saat içerisinde 400$’a yakın bir düşüş yaşadı. Bu katliamdan etkilenen sadece Bitcoin olmadı ve neredeyse diğer bütün kripto para birimleri aynı ayı piyasası baskısında etkilendi ve son 24 saat içerisinde fiyatlarında %5’e yakın bir düşüş yaşadı. IOTA ve BCH ilk %10 ve daha sonra %7’ye yakın düşüş ile kaybedenler kulübüne en önden bileti olan iki kripto para birimiydi.

Bitcoin şu an basın saatine göre 7.331 dolar seviyelerinden işlem görmekte olup 125 milyar toplam piyasa hacmi ve %38 civarında bir piyasa hakimiyetine sahip. Bir çok grafik analisti Bollinger Bandı göstergesini kullanarak Bitcoin’in cumartesi veya pazar gecesi ”büyük” bir fiyat hareketi yaşayacağını tahmin etmişti.

Bitcoin’in 7270 dolar seviyesine düşüşü.

Ethereum da neredeyse Bitcoin ile aynı şekilde düşüş yaşayan kripto para birimlerinden birisi oldu ve ikisinin de fiyat grafikleri hemen hemen aynı. Ethereum bu 2 saatlik dehşet verici düşüşten önce 600 dolar seviyesinden işlem görmekteydi. ETH  bu düşüşten sonra basın saatine göre  575 dolar birim fiyatından işlem görmekte olup 57 milyar doların üzerinde bir toplam piyasa hacmine sahip.

Ethereum [ETH]'s drop to $571

Ethereum’un 571 dolar seviyesine düşüşü.

Ripple da buna benzer bir baskıya maruz kalmış olsa da bundan hemen sonra bir toparlanma yaşadı. XRP basın saatine göre 0.63 dolar birim fiyattan işlem görmekte olup 25 milyar dolarlık toplam piyasa hacmine sahip.

Ripple’ın 0.63 dolar seviyesine düşüşü.

Fiyatlardaki bu düşüşe rağmen bir çok analist bu durumun önemsiz olduğunu düşünmekte ve bunun sebebi olarak da Bitcoin’in bu yılın Ocak ayı gibi bir tarihte bile günlük 17 milyar gibi bir ticari hacme sahip olduğunu ancak dünkü ticari hacmin bundan 4 kat düşük olup 4 milyar civarında olduğunu belirtiyorlar.

Thomas Lee, Fundstrat‘ın analisti Robert ve John McAfee gibi bir çok kişi Bitcoin’in yıl sonu fiyatını 20.000 dolardan daha fazla olarak tahmin etmekte. Piyasa fiyatlarının hala Bitcoin’e bağlı olduğu bu günlerde Bitcoin’de yaşanan bir artış diğer alt koinlere de yansıyacaktır.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment