Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ankete Göre Her Bitcoin Yatırımı Olan Beş Güney Koreliden İkisi ”HODL” Yapmakta

Yeni bir anket, kripto para birimi yatırımcılarının yaklaşık yüzde 45’inin varlıklarını uzun vadeli bir planda tuttuğunu ve pazar fiyatlarının iyileşmesini beklediğini ortaya koydu.

Güney Koreli kripto para borsası Bithumb tarafından yürütülen anket araştırması için 2,507 kişi incelendi. Yonhap News‘in bir raporuna göre, rakamlar tüccarların yüzde 42,8’inin uzun vadeli yönetim planlarının bir parçası olarak paralarını kripto para birimlerine yatırdıklarını gösteriyor.

HODL Nedir?

Ankete katılanların yüzde 27.1’i kısa vadeli kazançlar peşinde koştuklarını söylerken, yüzde 13.1’lik bir kısım da sadece piyasanın nabzını tutmak için yatırım yaptıklarını belirtti. Katılımcıların yüzde 44.1’i her ne kadar devlet kazanç vergisi yükümlülüğü getirdiği takdirde pazara yatırdıkları miktarı kontrol edeceklerini belirtse de, yüzde 39.5’lik bir kesim de vergiye rağmen yatırımlarını aynen koruyacağını söyledi. Yüzde 4.4’lük kısım bu durumda yatırım miktarını arttıracağını söylerken, yüzde 13.1’lik bir kesim ise tüm yatırımlarını geri çekeceğini belirtti.

Aralık 2017‘nin sonundan bu yana fiyatlar piyasada adeta  bir hız treni yolculuğu yaşadı. Bitcoin’in değeri Aralık ayı ortasında 20.000 $ değere ulaşırken, piyasa yeni yatırımcıların ilgisini çekti. Hızlı geçen altı ayın ardından pazar fiyatları düştü. CoinMarketCap‘e göre, bir numaralı kripto para birimi, yayınlandığı sıradan itibaren yedi gün içinde yüzde 2.01’lik bir artışı temsil eden 7,716 $’lık bir değerden işlem görüyor. Tüm sektörün piyasa değeri de daha iyi bir durumda değil. Ocak ayındaki toplam değer 800 milyar doları aşarken şu ana dek çok büyük bir düşüş gösterdi ve 347 milyar dolar seviyesine geriledi.

Bununla birlikte, piyasa koşullarının şu anda ideal olmaması gerçeğine bakılmaksızın, yatırımcıların paralarını sektörde tutmak istiyor olmaları, piyasa fiyatlarının yeniden yükselişe geçeceğine güvendiklerine işaret ediyor. Bu inanç, mart ayında Kore Bankası tarafından  yapılan bir ankette, ülkedeki 30’lu yaşlardaki yetişkinlerin yüzde 40’ının kripto para piyasasına yatırım yapmaya istekli olmalarının gözlenmesiyle tescillendi.

Sadece bu değil, Kore Finansal Yatırımcıları Koruma Vakfı tarafından aralık ayında yapılan ayrı bir araştırma, Güney Kore‘de 20’li yaşlardaki nüfusun piyasaya yatırım yapmakta daha aktif olduğunu gösterdi. Zaman zaman rakamlar, bu nüfustan yüzde 22,7’lik bir kesimin kripto para aldığını belirtti.

Kripto para piyasası ile tekrar tekrar inişli çıkışlı bir ilişki döngüsü içine giren bir ülke için, işler şimdilik olumlu yönde ilerliyor gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment