Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kore Bankası Kripto Para Konusunda Yaptığı Anketin Sonuçlarını Yayınladı

Kore merkez bankası ülke genelinde kripto para birimi kabulü ile ilgili yapılan anketin sonuçlarını yayınladı. Yerel medyaya göre, 25.011 katılımcı arasında genç yetişkinlerin %40’ı kripto para birimlerine sahip olmak konusunda istekli.

The Bank of Korea (BOK) ödeme araçları ile ilgili anketin sonuçlarını Perşembe günü duyurdu. Yonhap’ın bildirdiğine göre anket ülke genelinde 19 yaş ve daha üstü 25.011 yetişkin üzerinde Eylül ayından Kasım ayına kadar gerçekleştirildi.

Korea Times, genç yetişkinlerin %40’ı kripto paraya sahip olmak için istekli diyerek anket sonuçlarını iletti ve 20- 30 yaşlarındaki Güney Korelilerin yeni kripto para birimlerini tanıdığını, kripto para birimlerine yatırım yapmaya istekli olduklarını ekledi. :

“Ankete katılan 2.511 kişinin %21.6’sı kripto paranın bilincinde, bu oran 20’li ve 30’lu yaşlar için %29.4 ve %40.3’e yükseliyor. 20’li yaşlardaki katılımcıların %24.2’si kripto para birimlerine yatırım yapmaya istekli ve 30’lu yaşlardaki katılımcıların da %20.1’i bu konuya meraklı.”

Kore merkez bankası gelir seviyesinin kripto para birimi farkındalığı ile doğru orantılı olduğu sonucuna ulaştı. Ancak kripto para birimlerine en çok yatırım yapmak isteyenler, yıllık 20 milyon Won’dan az geliri olan (~18.600 ABD Doları) düşük gelirli katılımcılar.

Bunların yanında, ankete katılanların yalnızca %5.2’si kripto paraya sahip ve elinde en çok kripto para tutanlar %9.4 oranıyla 30’lu yaşlardaki katılımcılar, bu katılımcıları %6.2 ile 20’li yaşlardaki katılımcılar takip ediyor. Katılımcıların %86.7’si kripto parayı yatırım amaçlı elinde tutuyor. 20’li yaşlardakilerin %24.2’si ve 30’lu yaşların %20.1’i kripto paraya sahip olmak için istekli.

Haber kaynağı, 60’lı yaşlardaki katılımcıların yalnızca %5.7’sinin ve 70’li yaşlardaki katılımcıların %2.2’sinin kripto para birimlerinin varlığından haberdar olduklarını ekledi. Yaşlılar, 60’lı yaşların 6.8’i ve 70’li yaşların %8.3’ü olmak üzere kripto para birimlerinin lehine konuşuyor.

Kore Bankasının Kripto Para Birimlerine Bakış Açısı

Kore Bankası, defalarca kripto para birimlerini bir para olarak kabul etmediğini belirtti. Bankanın müdürü Lee Ju-yeol, geçtiğimiz hafta Seoulfn tarafından bildirildiği üzere, Ulusal Meclis Finans Komitesi toplantısında şunları söyledi:

“Sanal para birimlerinin (kripto para birimleri) parasal bir doğaya sahip olmaktan çok uzak olduklarını düşünüyorum. Baktığınız zaman, bu para birimlerini bir varlık ya da mal olarak görmenin doğru olduğunu düşünüyorum.”

Yakın tarihli G20 toplantısına atıfta bulunan banka müdürü, “Merkez bankalarının sanal para(kripto para) üzerinde araştırma ve izleme yapacakları konusunda hemfikir olduk ve Kore de aynı pozisyonu alacak.” diye ekledi.

Güney Kore, birçok büyük kripto para borsasına ev sahipliği yapıyor. Kakao destekli borsa Upbit ve rakibi Bithumb bu yazının yazıldığı zamanlarda dünyanın beşinci ve altıncı en büyük kripto para borsalarıdır. 24 saatlik işlem hacimleri sırasıyla 952 ve 582 milyon dolar.

Kore’nin kripto para anketi hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • ERTAN ÇETİN
    Posted 29 Mart 2018 - 00:30 00:30

    Kore,en güvenilir para birimi olması nedeniyle Ripple (XRP) kullanmayı düşünüyor mu ?

    Do you intend to use Ripple (XRP) because Korea is the most reliable currency?

Leave a comment