Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nvidia CEO’su: GPU Üretimi Hızlandırılmalı

Nvidia şirketinin yöneticisi Pazartesi günü yaptığı bir açıklamada, kripto madencileri yüzünden oluşan kıtlık sorununu vurgulamak için günitelerinin (GPU) üretimini artırması gerektiğini söyledi.

Üretim Artmalı

TechCrunch ile yapılan bir röportaj sırasında şirketin kurucularından Jen-Hsun Huang, California merkezli şirketin GPU’ları paralel işlem gücü sebebiyle hem bilgisayar oyuncuları hem de kripto para madencileri tarafından çok arandığını belirtti.  Ayrıca kripto para madenciliğindeki dalgalanmaların bilgisayar oyuncularının ürünlere ulaşımını zorlaştırdığını söyledi.

“Üst düzey stoklarımızın birçoğu tükendi, bu yüzden oyunlar için grafik kartlarını piyasada tutmamız gerçekten zor… çok daha fazlasını üretmeliyiz… Piyasadaki talebi daha fazla karşılayabilmeliyiz, ve şu anda bunun yakınından bile geçemiyoruz, bu yüzden koşmaya devam etmeliyiz.”

Huang, taleplerin kripto paraların merkezi olmayan yapısından en azından kısmi bir şekilde geldiğini açıkladı.

“En yüksek seviyede kripto para topluluğu felsefesi yüzünden, – gerçekte dağıtılmış yüksek performanslı işlem gücünden faydalanan- dünyada neredeyse herkes süper bilgisayarlara sahip, yani para birimlerini kontrol edecek bir güç veya varlık yok.”

diye açıkladı.

Huang röportajda, GPU’ların yetersizliğine rağmen kripto para madencilerinin Nvidia’nın tüm işinin sadece küçük bir bölümünü ihtiva ettiğini söyledi.

Geçtiğimiz ay Huang, Barron’s ile yaptığı bir röportajda  “kripto bir yere gitmiyor” diye belirtti. O sırada Nvidia, kripto para madencilerinden elde ettiği gelirin beklentinin üstünde olduğunu ve aslında şirketin finansal müdürü Colette Kress’in madencilerin etkisini küçümsemiş olduğunu duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment