Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kakao, Blockchain Çalışmalarını Doğrularken ICO İddialarını Yalanladı

Güney Koreli internet devi Kakao, yeni bir Blockchain alt kuruluşu oluşturacağını doğrulamasına karşın piyasaya bir de ICO sürmeyi planladıkları yönündeki iddiaları yalanladı.

Salı günü düzenlenen bir basın toplantısında Güney Kore’nin en büyük mesajlaşma uygulaması olan KakaoTalk‘un işletmecisi, şirketin Blockchain’den güç alan yeni bir alt birim geliştirmeye başladıklarını ve bu sene içerisinde tamamlamayı planladıklarını açıkladı. Yonhap‘in bildirdiklerine göre bu yeni ürün uygulama geliştiricileri için bir temel niteliği görmesi amacı ile halka sunulacak.

Ground X adı verilen bu alt birimin aynı zamanda gelecekteki blockchain temelli hizmetler ile Kakao’nun günümüzde var olan ve internet üzerinden sunduğu olanakları birleştirmesi planlandığını Kakao’nun eş CEO’ları Joh Su-yong ve Yeo Min-soo duyurdu.

Joh basın konferansında: “Kakao 3.0 sürümünde olsak bile Kakao şirketleri arasında hizmetleri kusursuzca birleştirerek ve küresel piyasada varlığımızı geliştirerek büyüme potansiyelimizi keşfetmeye devam edeceğiz.”  şeklinde konuştu.

Haberler bu ayın başlarındaki bir raporda Kakao’nun Blockchain birimini kurduğunu gösterdi.

27 Mart gününe ait bir başka makale de yukarıda bahsi geçen raporla iletilen, Kakao’nun Güney Kore’de yasak olduğu dolayısıyla dışarıdan bir ICO vasıtası ile Kakao Coin ismi verilecek kendine ait bir kripto para birimi yaratma düşüncesi hakkındaki iddialara da son verdi.

ZDNet‘te Salı günü yazılanlara bakılırsa Joh, Güney Kore içinde ya da ülkenin 2017 yılı Eylül ayında token temelli para toplama yöntemlerini yasa dışı ilan etmesinden ötürü düzenlemeleri atlatmak için denizaşırı bir ICO aracılığıyla gerçekleştirilmek üzere herhangi bir planları olduğunu reddetti.

Kakao daha önce de Güney Koreli kripto para borsası olan Upbit‘in piyasaya sürülme sürecine mesajlaşma hizmetlerini bu ticari platformla birleştirerek dahil olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment