Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uber Kendi Dijital Cüzdanını Geliştiriyor

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olarak gösterilen Uber, Uber Money adını verdiği yeni bir projeyle dijital finans dünyasına girmeye karar verdi.

Uber kullanıcılarına özellikle ödeme konusunda daha iyi bir deneyim sunmak isteyen şirket bunu Uber Money adını verdiği dijital bir cüzdanla halletmeyi düşünüyor.

Uber Money Geliyor

Bünyesinde 4 milyondan fazla sürücünün çalıştığını Uber, kullanıcılarına daha verimli bir hizmet sunmak için kolları sıvadı. Şirket özellikle araç içerisindeki ödeme işlemlerini hızlandırmak ve ödeme konusunda yaşanan sorunları çözmek istiyor.

Şirket tüm bu sorunları çözmek için Uber Money adını verdiği yeni bir dijital ürün geliştiriyor. Şu anki bilgilere göre Uber Money aslında bir dijital cüzdan olarak kullanılacak ve başlıca Uber sürücülerine hitap edecek. Uber Money yöneticisi Peter Hazlehurst, CNBC’ye verdiği demeçte şu açıklamaları yaptı:

Uber’in artık finans hizmetleriyle de ilgilendiğini herkese duyurmak istiyoruz. İnsanlara şu anda ulaşamadıkları bazı finans hizmetlerini götürmeyi hedefliyoruz.

Libra Olacak mı?

Uber şu anda Facebook’un geliştirmeye çalıştığı Libra adlı dijital para projesinin üyelerinden biri.

Uber tarafından yapılan açıklamalara göre sürücüler Uber Money adlı cüzdanı kullanarak müşterilerden aldıkları itibari paraları çok daha kolay bir şekilde harcayabilecekler.

Şirket yetkilileri bu cüzdanda tam olarak hangi para birimlerinin destekleneceğini açıklamadı ancak BeinCrypto gibi kaynaklara göre Uber’in bu cüzdanda Libra’yı da desteklemesi mümkün olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment