Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP ile Bir Günde 1.6 Milyon İşlem Yapıldı

En popüler kripto paralardan biri olan XRP geçtiğimiz günlerde neredeyse yeni bir rekor kırıyordu.

BitInfoCharts tarafından paylaşılan verilere göre XRP kullanıcıları bundan iki gün önce ağ içerisinde toplamda 1.6 milyon adet işlem yaptılar. XRP böylece Ocak 2018’de kırdığı 1.7 milyon işlem rekoruna çok yaklaşmış oldu.

İşlem Hacmi Büyüyor

XRP fiyatı geçtiğimiz günlerde çok fazla yükselmese de ağ içerisinde yapılan işlemlerin sayısında kayda değer bir artış yaşandı.

BitInfoCharts gibi kaynaklara göre XRP ağı içerisinde yapılan toplam işlem sayısı pazartesi günü 1.6 milyona kadar çıktı. XRP böylece en çok işlemi yapılan kripto para oldu. İşlem sayısı bakımından XRP’yi önce Ethereum, onun ardından ise Bitcoin takip ediyor.

Geçtiğimiz günlerde XRP ile o kadar fazla işlem yapıldı ki kripto para piyasasında yapılan tüm işlemlerin yarısı XRP işlemiydi. 

Şüpheler Var

ZyCrypto gibi kaynaklara göre Ripple’ın XRP ağında yapılan işlemlerle bir şekilde bağlantısı olabilir.

XRPL.org gibi kaynaklara baktığımızda görüyoruz ki işlem sayısının yükseldiği gün yapılan işlemlerin ciddi bir kısmı IOU olarak sınıflandırılmış. Bu da XRP’deki işlem sayısının artmasında Ripple’ın da parmağı olabileceği anlamına geliyor.

Şu aşamada Ripple’ın XRP ağı içerisinde tam olarak ne kadar etkili olduğu, ağdaki işlem sayısını bu boyutta etkileyip etkileyemeyeceği bilinmiyor. Dolayısıyla XRP’deki işlem hacminin neden bu kadar yükseldiği sorusuna kesin bir yanıt vermek güç.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment