Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

UBS Group CEO’su: Kripto Paralara “Çok Temkinli” Yaklaşıyoruz

İsviçre merkezli bankacılık devi UBS’in CEO’su Ralph Hamers, müşterilerin sanal varlıklara gösterdiği talepte bir artış olduğunu fakat kurum olarak özellikle kripto paralara karşı “temkinli yaklaştıklarını” söyledi.

Morgan Stanley, JPMorgan ve Goldman Sachs gibi dev isimler kripto para piyasasına adım atmaya başlamışken, sektöre hala uzak kalan UBS’in CEO’su, kripto paralara yönelik şüpheli yaklaşımını sürdürüyor.

Financial Times’ın haberine göre Hamers, bu hafta verdiği demeçte kripto para konusunda “çok temkinli” hareket ettiklerini söyleyip, “Bunun sebebi, bu yatırım fırsatlarının sahip olduğu temel değeri görme konusunda hala zorlanıyor olmamız.” açıklamasında bulundu.

Mayısın başındaki bir Bloomberg haberinde, UBS Group’un varlıklı müşterilerine kripto paralar ile bağlantılı hizmetler sunmanın yollarını incelemeye başladığı belirtilmişti. UBS’in global varlık yönetim ekibinin bu ayın başında paylaşılmış raporunda, yatırımcılar kripto para regülasyonlarına karşı uyarılmış, “Yatırımcılara bundan uzak durup, portföylerini daha az risk ağırlıklı varlıklara dayandırmalarını öneriyoruz.” ifadesine yer verilmişti.

UBS Group’un CEO’luğuna 2020’nin sonunda atanan Hamers, temel değerini sorguladığı kripto paraların “birer yatırım fırsatından ziyade, spekülatif olduklarını” söyledi. Hamers, bu yorumuna, “Eğer müşteriler, portföylerinin bir kısmını bunlara ayırmak istiyorlarsa bu onların vereceği bir karar. Ama biz bu konuda temkinliyiz.” sözünü ekledi.

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, mayısın sonunda buna benzer bir çizgide konuşup, kripto paralara kişisel olarak sıcak bakmadığını ifade etmiş fakat müşterilere “ne yapacaklarını söylemeyeceğini” vurgulamıştı. Bu hafta, JPMorgan’ın bireysel müşterilerine kripto para fonlarına yatırım yapma imkanı tanımaya başladığı öğrenildi.


Görsel: Ralph Hamers (Wikimedia Commons, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!