Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter CEO’sunun Nihai Odak Noktası Bitcoin Olacak

Twitter CEO’su Jack Dorsey, hissedarlar ile ikinci çeyrek performansı için düzenlediği toplantıda Bitcoin’in Twitter’ın ürün yelpazesine nasıl dahil edilebileceği ile ilgili ilk kez konuşup, Bitcoin’in Twitter’ın geleceği açısından önemini vurguladı.

Bitcoin’in kendisine “internetin ilk günlerini” hatırlattığını söyleyen ve kripto paraya olan desteğini yıllardır açık bir şekilde sergileyen Dorsey, onun Twitter’a nasıl entegre edilebileceği ile ilgili ilk kez konuşmaya başladı.

Bitcoin’in, internetin ana parası olmaya “en uygun aday” olduğunu söyleyen Dorsey, TechCrunch’ın aktarımına göre şu açıklamayı yaptı:

“Eğer internetin bir ana parası (native currency) olursa Super Follows, Commerce, Subscriptions, Tip Jar gibi ürünler için çok daha hızlı hareket edebilir ve pazar pazar dolaşmaktansa, doğrudan dünyadaki her bir insana ulaşabiliriz.”

Bunun sosyal medyayı merkeziyetsizleştirme bağlamında doğurabileceği inovasyonların, bir para birimi olmanın ötesine geçebileceğini söyleyen Dorsey, “Bu alanı incelemeye devam edip, buraya agresif bir şekilde yatırım yapmamızın hem Twitter hem Twitter hissedarları için önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Twitter’ın yanı sıra Square’in de CEO’luğunu üstlenen Dorsey, “nihai odak noktasının Bitcoin olacağını” dile getirdi. Square, biri geçen yıl öbürü Şubat 2021’de olmak üzere önce 50 milyon dolar, ardından 170 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldı.


Görsel: Jack Dorsey, Twitter and Square founder, in a London cafe in November 2014. (Wikimedia Commons, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!