Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

THORChain’e ‘Ders Olsun’ Diye Saldırdı: Zarar 8 Milyon Dolar

THORChain ekibine bir “ders vermek” istediğini söyleyen anonim bir hacker, bulduğu açığı kullanarak 8 milyon dolar değerinde zarara yol açtı. THORChain böylece son birkaç hafta içerisindeki üçüncü saldırısını yaşamış oldu.

Farklı blockchainlere ait dijital varlıklar arasında geçiş yapmak için kullanılan ve içerisinde 101 milyon dolar değerinde varlık bulunduran THORChain platformu, son haftalarda toplamda yaklaşık 13 milyon dolar değerinde zarar yaşadı.

THORChain ekibi, ETH Router’a karşı düzenlenen saldırıyı “sofistike bir saldırı” olarak tanımladı. Saldırgan(lar)ın, yol açabileceğinden çok daha küçük miktarda zarara yol açtığı ve bu nedenle whitehat hacker olabileceği düşünülüyor.

Yaptığı işlemlerden birine mesaj bırakan saldırgan; istese daha fazla Bitcoin, Ethereum ve Binance Coin alabileceğini fakat THORChain ekibine bir “ders vermek” istediğini söyledi. Platformda “birden fazla kritik hata” olduğunu ekleyen hacker, “9 haneli (paraların) kontrol edildiği kodu aceleye getirmeyin.” dedi.

THORChain, bundan bir hafta önce yaklaşık 5 milyon dolarlık; haziranın sonunda ise 140.000 dolarlık daha küçük ölçekli başka bir saldırı yaşamıştı.

Hala Chaosnet adlı beta sürecini sürdüren THORChain, saldırıdan sonra yaptığı açıklamada ağdaki işlemleri durdurduğunu, tüm sürümlerin yeniden değerlendirileceğini ve ağın gerekli koşullar sağlandığında yeniden açılacağını duyurdu.

Saldırıyı düzenleyen whitehackerın da ödül olarak %10’luk pay istediği, THORChain ekibiyle iletişime geçmesi halinde kendisine bu ödülün teslim edileceği açıklandı.

Yapılan 8 milyon dolar değerindeki saldırının, THORChain’deki likidite sağlayıcılarına yansımaması için mali zarar hazineden karşılanacak.

CoinGecko verilerine göre THORChain’in dijital varlığı RUNE, son 24 saat içerisinde %14,5 oranında değer kaybedip 3,89 dolara geriledi. Fiyat 19 Mayıs’ta 20,87 dolara yükselip, kendi rekorunu kırmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!