Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Üç Gündür Sert Yükselen Altcoin Yüklü Binance Transferi ile Çakıldı: Bir Taktik Mi?

Merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu 1inch’in yerel token’ı 1INCH, 3 gün gibi kısa bir sürede büyük yükseliş yaşarken ardından gelen dump yatırımcıları üzdü.

1INCH işlem hacimleri Ekim 2021‘den bu yana en yüksek seviyesi olan 647 milyon dolara ulaştı. İşlem hacimlerinde yaşanan artışa paralel olarak 1inch hafta sonu boyunca %80 yükseldi. On-chain veri platformu Coinalyze’e göre 1inch özelindeki açık türev pozisyonları (open interest) bu süreç içerisinde 14 milyon dolardan 125 milyon dolara yükseldi. Analistler yükselişe gerekçe olarak vadeli işlem piyasalarında yaşanan bu artışı gösterdi.

Sağlanan bu verilere göre 1inch’in piyasa derinliği işlem hacmine kıyasla nispeten düşük kaldığı için bu tür fiyat hareketlerine uygun bir zemin sağladı.

Öte yandan on-chain analiz platformu Lookonchain’e göre anonim bir 1inch yatırımcısı yükselişi fırsat bilerek kripto para borsası Binance’e yaklaşık 3,8 milyon dolar değerinde 7 milyon adet 1inch yatırdı. Platform söz konusu yükselişin ardından gelen yüklü transfer hakkında uyarılarda bulundu.

Uzmanlar söz konusu transferi satış öncesi hazırlık olarak yorumlarken yapılan transfer ile birlikte 1INCH yükselişi yerine düşüşe bıraktı. Transfer ile birlikte gelen satış baskısına paralel olarak fiyat yükseliş yaşadığı noktaya saatler içerisinde geri çekildi.

Böylece yükseliş yönlü hareket eden altcoin’de büyük bir pump-dump yaşanmış oldu. Volatilite ile birlikte tasfiye olan pozisyonların boyutları da bir hayli artış gösterdi. Coinglass verilerine göre yaşanan volatiliteyle birlikte 24 saat içerisinde 1inch özelinde toplamda 4,32 milyon dolarlık pozisyon tasfiye oldu.

Bugün ilk oturumu gerçekleşen Ethereum Topluluk Konferansı’dan açıklamada bulunan 1inch ekibi, zkSync ağında limit işlemlerine olanak tanıyacaklarına dair açıklamalarda bulundu.

CoinGecko verilerine göre son 1 ay içerisinde %58 yükseliş sergileyen 1inch, yazım esnasında 0,442 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!