Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Maliyetleri Kısıyor Mu? CZ Reddetmişti, Sızan Belgeler Doğrular Nitelikte!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in, 1.000 personeli işten çıkarma iddialarını yalanlamasına rağmen maliyetleri kıstığına dair ortaya çıkan iddialar kullanıcıları endişelendirdi.

Binance CEO’su Chanpeng Zhao’nun geçtiğimiz günlerde 1.000 personeli işten çıkardıklarına dair iddiaları yalanlamasının ardından bir spekülasyon daha ortaya atıldı. Cinneamhain Ventures ortağı ve kripto para piyasasında tanınan bir yatırımcı olan Adam Cochran 16 Temmuz tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı bir gönderide, Binance’in nedeni bilinmeyen bir maliyet kısma politikasına başladığını belirtti.

Cochran, 19 Haziran tarihinde Binance çalışanlarına atılmış bir e-postaya değinerek borsanın ekip üyelerine sağladığı birçok sosyal yardımı düşen karlılığı gerekçe göstererek kestiğini aktardı.

Ancak Cochran’a göre çalışanlara yapılan yardımlar, mevcut çalışan sayısı göz önünde bulundurulduğunda oldukça küçük bir maliyeti temsil ediyordu. Binance’in ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’e göre çok daha düşük maaş verdiğini belirten Cochran, bu kapsamda Binance’in karının nasıl bu kesintileri yapacak kadar düştüğüne anlam veremediğini belirtti.

Binance’in işe alımlara devam ettiği yönündeki söylemlerine rağmen iç ekiplere önümüzdeki 3-6 aylık periyot boyunca yeni personel alımının durdurulması gerektiğini yönünde emir gittiği de Cochran’ın iddiaları arasında yer aldı.

Ayrıca verilere göre yıllık ortalama 10 ile 12 milyar dolar arasında kar etmesi gereken Binance’in çalışanlarına da ödemeyi BNB ile yaptığı göz önünde bulundurulunca ilgili karın tam olarak nereye harcandığı Cochran’ın dikkatini çekti.

Öte yandan öne sürdüğü iddiaların yüksek ihtimalle Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) tarafından yalanlanacağını belirten Cochran şu ifadelerde bulundu:

Eminim yine sadece “4” veya “FUD” diyeceksin. Medyanın hikayeler uydurduğunu söyledin. Ancak eğer birkaç milyon dolarlık harcamalar bile Binance için çok maliyetli olmaya başladıysa merak etmeliyim, neler oluyor?

Geçtiğimiz hafta da medyada Binance’in maliyetleri düşürmek için 1.000’in üzerinde işten çıkarma yaptığı belirtilmişti. CEO CZ, işten çıkarmaların doğru olduğunu ancak çıkarılan personellerin yerine yenilerinin alındığını belirtilerek maliyet endişeleri hakkındaki iddiaları yalanlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!