Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Üç Yıldır Beklenen Filecoin Yüzde 100 Kazandırdı

Filecoin (FIL), halka arzından 3 yıl sonra büyük bir ralli yaptı ve %118 oranında yükseldi. Bazı analistler, Filecoin’de görülen bu artışı kripto para piyasası için olumlu bir işaret olarak yorumladı.

Cointelegraph’ın haberine göre, birden çok kripto borsasında işlem görmeye başlayan Filecoin, 2017 yılında 257 milyon dolar yatırım aldıktan sonra 3 yıl içinde gelişerek beklenmedik rakamlara ulaştı ve yatırımcıları şaşırttı. Birçok kripto borsası, Filecoin’deki ani sıçramanın ardından altcoini listelemeye başlayacaklarını duyurdu.

Hangi Kripto Borsalar Filecoin’i Listeleyecek?

İşlem saatinin başlamasının ardından FTX, Binance ve Gemini gibi büyük kripto para borsaları, Filecoin’i en hızlı şekilde listeleyeceklerini duyurdu. İşlem saatlerinde Filecoin, sınırlı likidite ve arz nedeniyle kripto para platformları arasında farklı fiyatlar gördü. FTX borsasının Filecoin’i listelemeye başlamasının ardından FIL’in işlem hacmi 150 milyon dolara ulaştı. Filecoin’in güncel piyasa değeri ise 977.793.498 dolar.

filecoinFTX CEO’su Sam Bankman-Fried, Twitter üzerinde Filecoin ile ilgili şu yorumu yaptı:

“$FIL şu ana kadar yaklaşık 150 milyon $ değerinde işlem gördü. İşlem hacminin yaklaşık %60’ı FTX’te! 30 dolardan başlayan işlemler, FTX’te 80 dolara ve diğer borsalarda 200 dolara kadar yükseldi. Şimdi ise çeşitli borsalarda yaklaşık 40-80 dolar seviyesinde işlem görüyor.”

Altcoinlerde Beklenti Düşükken Bitcoin Hakimiyeti Konuşuluyor

Filecoin (FIL) ve Polkadot’ta (DOT) görülen rallinin ardından bazı yatırımcıların altcoinlerde iyi bir dördüncü çeyrek görülebileceği beklentisine girdiği söylense de birçok analist, tarihsel verilere dayanarak bunun gerçekleşme olasılığının zayıf olduğunu vurguladı. Analistlere göre, kripto para piyasası tarihsel olarak dördüncü çeyrekte nispeten daha yavaş bir sezon geçiriyor. Örneğin, Bitcoin fiyatı 2018 ve 2019’da ABD doları karşısında bir miktar düşüş görmüştü. Bu nedenle analistler, tarihsel veriler ve görülen rallilerin ışığında kripto para piyasasında konsolidasyon görülebileceğini belirtti. Amsterdam Borsası’ndan Michael van de Poppe, konuyla ilgili şunları aktardı:

“Kripto piyasasında nispeten sıkıcı ve düzeltme dolu bir dördüncü çeyrek görüleceğine inanıyorum. Tarihsel olarak ETH fiyatı aralık ayında dip noktasını görüyor ve diğer çeyrekte toparlıyor. Bitcoin ise 2021’de düşüşe geçmeden önce son kez hakimiyetini korumaya devam ediyor.”

Poppe’un Bitcoin yorumunu destekleyen bir veri Bitcoin Dominance Endeksi’nden (BTC.D) geldi. Endeks, CoinMarketCap grafiğinine göre 21 Eylül – 16 Ekim tarihleri arasında %58.28’den %58.6’ya çıktı. Az gibi görünen bu artış, geçen yıl ile kıyaslandığında BTC’de büyük bir iyileşme olduğunun sinyalini veriyor.

bitcoin-dominance

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!