Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

UEFA, Süper Kupa Maçının Biletlerini Blockchain ile Dağıttı

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), mobil maç biletlerini Blockchain aracılığıyla dağıtmayı denediğini ve denemelerin başarıyla sonlandığını duyurdu.

Futbol maçlarında kullanılan bilet sistemini “daha basit ve güvenli” bir hale getirmeye çalışan UEFA, bu hafta Real Madrid ve Atletico Madrid arasında oynanan Süper Kupa maçında Blockchain teknolojisini kullandı.

Konuyla ilgili açıklamayı kendi sitesinden yapan UEFA, Blockchain sayesinde bilet dağıtım sisteminin çok daha güvenli olacağına ve böylece bilet sahtekarlığının önünün kesileceğine inanıyor.

UEFA, bu alandaki denemeyi yapmak için Süper Kupa maçına bilet almış kişilerin biletlerini Blockchain bazlı bir mobil uygulama üzerinden dağıttı.

UEFA tarafından yapılan açıklamaya göre test edilen bu yeni bilet dağıtım sistemi, stat girişlerindeki Bluetooth cihazlarıyla ortaklaşa çalışıyor.

UEFA aslında bu alanda daha önce de denemeler yaptı. Bundan bir süre önce Fransa’nın Lyon kentinde oynanan maçın biletlerinin yüzde 50’sini Blockchain tabanlı uygulamayla dağıtan UEFA, artık bu oranı yüzde 100’e çıkarmayı biliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment