Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Airbnb Kurucu Ortağının da İçlerinde Bulunduğu Birçok Şirket 23 Milyon Dolarlık Yeni Bir Fona Yatırımda Bulundu

Kurumsal seviyedeki kripto para birincil satıcısı olan SFOX, büyük ölçekli kripto para birimi yatırımcıları için tam teşekküllü varlık yönetimi platformunun geliştirilmesine yönelik fon sağlamak üzere yaklaşık olarak 23 milyon dolar topladı.

Perşembe günü açıklanan SFOX’in 23 milyon dolarlık Series A fonlaması, Tribe Capital ve Social Capital tarafından yönetildi. Ayrıca Y Combinator, Khosla Ventures, Blockchain Capital ve Airbnb kurucu ortaklarından Nathan Blecharczyk tarafından da yatırımlar yapıldı.

SFOX CEO‘su Akbar Thobhani konu ile ilgili olarak şu sözleri söyledi:

” Kripto para birimlerinin dağıtılmış doğası, dünya çapında geniş bir borsa yelpazesine yol açarak, parçalanmış bir pazar ve sınırlı bir likidite yarattı. Son dört yıl içerisinde bu küresel pazarlarda ve borsalarda gezinmek ve bağlantı kurmak için gerekli olan akıllı yönlendirme teknolojisini kurarak müşterilerimize tek bir noktadan erişim ve en iyi fiyatı sunabildik. “

Şirket, 2014 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana toplam 9 milyar dolarlık işlem hacmine ulaştığını ve aynı zamanda müşteri tabanının 2018’de 12 büyüdüğünü söylerken kripto para piyasasının ciddi düşüşünün kendilerine zarar verdiğini söyledi. Ayrıca düşen ticaret hacimleri ile birlikte yatırımcıların büyük pozisyonlara girmelerinde veya çıkış yapmalarında zorluklar yaşamalarının da şaşırtıcı olmadığını ekledi.

Thobhani, SFOX’in yeni sermayesini ticaret sürecindeki kurumlar için sıkıntılı olan noktaları çözmek üzere kullanmayı planladığını söylerken şunları sözlerine ekledi:

” Kurumlar ticaretten daha fazlasını arıyorlar. Örneğin muhasebe işlemlerini daha iyi bir şekilde yönetebilmek için bir raporlamaya ihtiyaç duyuyorlar. Biz de bu durumdaki kurumları desteklemek adına kendi müşterilerimize birleşik raporlama sağlıyoruz. SFOX, kurumlar için tümleşik bir çözüm sunarak KYC / AML API‘lerinden (Know Your CustomerAnti Money Laundering) tutun onboarding’e kadar (işe alım ve işe alıştırma süreci), veri analizlerimizi kullanarak da ticaret öncesi analize (post-trade) yardımcı oluyoruz. Kurumlar için bu sıkıntılı olan noktaları çözmek için daha fazla araç geliştirmek üzere büyütmekte olduğumuz sermayeyi kullanacağız ve tam bir kripto varlık yönetimi platformu sağlayacağız. “

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment