Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uganda Merkez Bankası’ndan Bazı Kripto Para Birimleri İçin Uyarı

Uganda Merkez Bankası müdür yardımcısı, halkı tam güvenlik sunmayan düzensiz kripto para birimlerine yatırım yapmak konusunda uyardı.

Uganda Merkez Bankası Müdür Yardımcısı Dr. Louis Kaskende, yerel kaynaklara göre birkaç gün önce ülkedeki kripto para kullanımı hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Kaskende, Bitcoin’in politik açıdan tarafsız bir para birimi olarak tasarlanmasına rağmen kripto para alışverişindeki risklerin altını çizdi.

“…online kripto paralar hükümetin denetimi altında değil. Bu sebeple kripto para birimi işlemlerine devlet tarafından bir güvence verilmiyor. Bu durum yatırımcıların önemli ölçüde para kaybı yaşamalarına sebep olabilir…”

Kripto Para Birimi Ticareti Neden Risk Taşıyor?

Kaskende’nin belirttiği üzere, merkez bankası tüm finansal hizmet firmaları ve kurumları hakkında kapsamlı bir gözetim sürdürmemektedir. Merkez bankasının denetiminde olanlar yalnızca; ticari bankalar, kredi kurumları, döviz büroları ve havale hizmet sağlayıcılarıdır.

Uganda Devlet Başkanı Yoweri Musevini’nin bu ay içerisinde düzenlenecek olan Afrika Blockchain Konferansı’na katılması bekleniyor. Bu konferansın başlıca amacı dördüncü sanayi devrimini Afrika’ya getirmek. Konferansta fintech (finansal teknoloji), ödeme sistemleri ve eğitimin geleceği gibi konular konuşulacak.

Bu Mayıs ayında, en büyük kripto borsalarından Binance, yerel eğitimde gelişmelere odaklanan Uganda merkezli bir sivil toplum örgütü ile anlaşma imzalamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment