Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ukrayna Eski Başbakanı, Yolsuzlukla Mücadele İçin Blockchain’i Düşünüyor

Ukrayna’nın eski başbakanlarından birisi olan Yulia Tymoshenko, yaptığı açıklamada ülkede  yolsuzluğun önlenmesinde Blockchain teknolojisinin önemli bir yere sahip olabileceğini belirtti. Başarılı siyasetçi, dünya yolsuzlukla mücadele gününde kaleme aldığı metinde, teknolojinin kullanım alanlarına dikkat çekti. Tymoshenko; Blockchain teknolojisinin politik ve siyasi alanda ciddi bir boşluğu doldurabileceğini ifade ederken, şu sözleri kullandı:

”Blockchain, yolsuzluğun önlenmesinde gerçekten de çok büyük bir teknoloji olabilir. Bu duruma, teknik özellikleri itibariyle çok uygun olduğunu düşünüyorum. Uluslar arası alanda da zaten bunun örneklerini görebilmek mümkün. Yolsuzlukla tam bir mücadele etmek ve vatandaşlarımızın verilerini koruma altına almak istiyorsak; hali hazırdaki tüm sistemleri Blockchain alt yapısına sahip olacak şekilde yeniden düzenlemeliyiz.”

Eski başbakan, şu anda ülkede Mart ayında düzenlenecek olan genel seçimlerde yeniden adaylığını koyarken, şu sıralar hummalı bir çalışma yürütüyor. Kripto para ve Blockchain konusunda ileri ve öncü ülkelerden birisi olan Ukrayna da, Tymoshenko’nun bu söylemlerinin ne kadar karşılık bulacağını ise zaman gösterecek.

2005 yılında ilk defa başbakanlık koltuğuna oturulan başarılı siyasetçi, daha sonra 2007 yılından 2010’un başına kadar bir dönem daha başbakanlık yaptı. Seçilmesi durumunda, Tymoshenko; üçüncü kez bu koltuğa oturmuş olacak.

Ukrayna Merkez Bankası’nda da son dönemde kripto paralar noktasında hummalı bir çalışma mevcut. Yetkililer, dijital bir ulusal para çıkararak enflasyon ile daha iyi mücadele edebilmenin hesaplarını yapıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment