Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ukrayna, Polkadot (DOT) Kurucusunun 5 Milyon Dolar Bağış Yapacağını Söylemesinin Ardından DOT Cüzdanı Açtı

Ukrayna, Polkadot (DOT) kurucusu Gavin Wood’un 5 milyon dolar bağış yapacağını söylemesinin ardından bir DOT cüzdanı açtı ve kripto para bağışı toplama çabalarını genişletti.

Ukrayna, Rusya saldırılarının başlamasından bu yana Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), ERC-20 token’ları ve stablecoin’ler ile kripto para bağışlarını kabul ediyor. Polkadot (DOT) kurucusu Gavin Wood, 27 Şubat tarihinde yaptığı bir paylaşımda Ukrayna’ya, bir DOT adresi yayınlamaları durumunda 5 milyon dolar bağış yapacağını söylemişti.

Eğer bir DOT adresi yayınlarsanız şahsen 5 milyon dolar katkıda bulunacağım.

Bunun üzerine 1 Mart tarihinde bir DOT cüzdan adresi yayınlayarak artık DOT bağışlarını da kabul ettiklerini söyleyen Ukrayna ayrıca ikinci bir paylaşım ile henüz taahhüt edilen bir bağışın onaylanmadığını belirtti.

On-chain verilerine göre DOT cüzdan adresinin yayınlamasının ardından toplamda yaklaşık 195.000 dolar değerinde DOT bağışı alan Ukrayna, dijital varlık araştırma şirketi Elliptic‘e göre Rus işgalinin başlamasından bu yana 24.000’den fazla dijital varlık bağışında toplamda 24.6 milyon dolarlık kripto para bağışı aldı. Tek seferde yapılan en büyük bağış ise bir bitcoin balinasının 3 milyon dolarlık bağışı oldu.

Bitcoin‘in tekrardan 44.000 dolar seviyelerine yükselmesiyle birlikte CoinGecko verilerine göre son 24 saatte %9,1 değer kazanan DOT, haberin kaleme alındığı sıralarda 18,78 dolardan işlem görüyor

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!