Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ukrayna’da Dijital Para Çalışmaları Son Sürat Devam Ediyor

Ukrayna Merkez Bankası, ulusal dijital parası E – Hryvinia için pilot aşamasını tamamladı. Interfax Ukraine’in aktardığı habere göre, yaklaşık bu konsepti bir yıldır düşünen merkez bankası; Aralık 2018’de startını verdiği pilot süreci tamamladı ve artık, ulusal dijital paranın tam anlamıyla yola çıkmasında bir adımı daha tamamlamış oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan bankanın ödeme ağları ve inovasyon biriminden sorumlu yöneticisi Aleksandr Yabluviskly, pilot aşamasını tamamladıklarını doğrularken, şunları söyledi:

”Geçtiğimiz iki üç aylık süreçte bu tarz bir kripto parayı pratik manada nasıl kullanırız sorusunu konuşuyorduk. Özellikle merkez bankası olarak gelecek projelerde neler yapabiliriz ve bu noktada dijital para fikri nasıl işler, bunun cevaplarını arıyorduk. Aynı zamanda bu pilot aşamanın bir diğer kritik noktası da kullanıcılardan alacağımız geri bildirimleri toplamaktı.”

Şu anda ödemeler noktasında kağıt paraya ciddi bir şekilde ihtiyaç duyan Ukrayna hükümeti de, bu noktada alternatif çözümleri deniyor.

Aynı zamanda ülkede genel manada bir kripto para adaptasyonu sağlanması için de çalışmalar son sürat devam ediyor. Başarılı yönetici, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

”Regülasyon konusunda globale kıyasla daha iyi bir dönem geçirdiğimizi söylemek mümkün. Birçok ülkeden daha ön plandayız ve adımlarımızı da buna göre atıyoruz. Ancak elbette esas önceliğimiz, elbette ki bu merkez bankası destekli dijital para. Merkezi bir otoritenin, merkezi olmayan bir teknolojiyi implante edebileceği fikrindeyiz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment