Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ukrayna’nın Bağışçılarına Dağıtacağı Airdrop İptal Edildi

Ukrayna Başbakan Tardımcısı Mykhailo Fedorov, 2 Mart tarihinde Twitter üzerinden paylaşım yaparak duyurdukları airdrop kampanyasını iptal ettiklerini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Federov Twitter’den yaptığı paylaşımda:

Dikkatlice düşündükten sonra airdrop’u iptal etmeye karar verdik. Her gün daha fazla kişi Ukrayna’nın maruz kaldığı saldırılara karşı bize destek veriyor. Bunun yerine Ukrayna Silahlı Kuvvetlerini desteklemek amacıyla Non-fungible token (NFT) çıkaracağız.

dedi.

Bu kararı vermesinde 2 Mart tarihinde oluşturulan Peaceful World (WORLD) token’ın adreslere gönderilmesi ve token’ın dolandırıcılık olarak ortaya çıkması olabileceği düşünülüyor.

Blockchain güvenlik firması PeckShield Twitter adresi üzerinden yaptığı paylaşımda WORLD token’ın scam olduğunu ve gönderilen token’lara işlem yapılmaması gerektiğini söyledi.

Ukrayna, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, daha önce paylaştıkları resmi kripto adreslerine bağışta bulunanlara airdrop yapacağını söylemişti.

Ukrayna, başta tether, bitcoin ve ethereum ile bağış toplayacağını belirten Ukrayna daha sonra Polkadot ve Tron kurucularının talepleri üzerine Tron, Doge ve DOT ile de bağış toplayacağını duyurmuştu.

Blokchain analitik firması Eliptic’e göre şimdiye kadar 50.9 milyondan fazla bağış toplandı. Bu bağışların airdrop duyurusundan sonra iki katına çıktığı belirtiliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!