Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Umman Merkez Bankası’ndan Kripto Para Uyarısı

Umman Merkez bankası (CBO), kripto paralar konusunda vatandaşlarını uyardı. Umman Haber Ajansı’nda (UNA) yapılan açıklamaya göre, Umman Merkez Bankası Dagcoin gibi kripto para birimlerinin kullanılmamasını söyledi.

Kripto paraların dolandırıcılık ve korsanlık riskiyle karşı karşıya olduğunu dile getiren Umman Merkez Bankası, vatandaşları aynı zamanda kripto para birimlerinde görülen fiyat dalgalanmalarına karşı da uyardı. 114/2000 sayılı Umman Bankacılık Kanunu’na göre herhangi bir kripto para birimiyle yapılacak işlem, banka tarafından güvence altına alınmıyor ve kullanıcılara potansiyel risklere karşı korunma sağlamıyor.

Kripto para birimleriyle yapılacak işlemler için herhangi bir kuruluşa lisans ya da yetki vermeyen CBO, ödemelerde kullanılan kripto paralar için sorumluluk kabul etmediğini açıkladı. Bu nedenle oluşabilecek herhangi bir kripto para transferi sorunu veya dolandırıcılık gibi risklerde Umman Merkez Bankası sorumlu tutulamıyor. Yaşanabilecek herhangi bir hırsızlık, dolandırıcılık veya transfer sorununda yalnızca kullanıcı sorumlu olarak kabul ediliyor.

Kripto Paralara Rağmen Umman Blockchain’i Destekliyor

Umman Merkez Bankası, kripto paralar konusunda katı bir tutum sergilese de blockchain teknolojisi ve stratejileri konusunda çalışmalar yapıyor. Blockchain tabanlı bazı projeleri destekleyen Umman, çeşitli şirketle işbirliği yaparak bir platform oluşturdu. Bu platform, blockchain tabanlı, şeriat kurallarına bağlı ve hayırsever kurumları destekliyor. “İslami Waqf” adı verilen platform, 2019 yılında lansman yaptı ve Singapur merkezli Finterra tarafından desteklendi. Lansman, Umman İslami Fintech Forumu’nda 2019 yılında gerçekleşmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment