Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Kampanyasının Ardından Bitcoin Piyasasında Boğa Hareketliliği

Analist Cole Garner, yaptığı Twitter paylaşımında Çin tarafından yürütülen kampanyanın ardından yeni Bitcoin (BTC) adreslerinde büyük bir artış yaşandığını aktardı. Bu artışın son iki yıldaki en yüksek seviyede olduğunu ve ilerleyen süreçte bir boğa hareketliliği yaşanabileceğini belirtti.

Analist Cole Garner tarafından paylaşılan verilere göre bir günde 22.000 yeni BTC cüzdanı oluşturuldu. Bu hacim artışının ilerleyen süreçte fiyat kazanımına dönüşebileceğini öne süren Garner, analitik veri izleme kaynağı olan Glassnode’dan aldığı verilerden hareketle 22.000 yeni Bitcoin varlığının, günlük ortalama 5.000 ile 10.000 arasında olan normal seviyelerin çok üzerinde olduğunu aktardı. Hacim artışının fiyattaki yükselişten hemen önce geldiğini söyleyen Garner, yeni adreslerin piyasa yükselişinin öncüsü olduğunu belirtti.

İstatistikçi Willy Woo’nın görüşlerine de yer veren Garner, Woo’nun henüz fiyata yansımamış bu gelişmeyi “bullish” olarak yorumladığı tweeti alıntıladı.

Çin Medyası Bitcoin Hareketliliğinde Pay Sahibi

Yeni BTC adreslerinin kaynağı kesin olarak belirlenemese de Garner, artışın kaynağı olarak Çin medyasını gösteriyor. Geçtiğimiz hafta Çin Hükümeti tarafından başlatılan kampanyada Çinli perakende şirketlerini kripto paraya yönlendirmek amaçlanmıştı.

Analist Cole Garner, yaptığı paylaşımda Primitive Ventures kurucu ortağı Dovey Wan’ın Çin Hükümeti’nin kripto kampanyası hakkında yaptığı yoruma da yer verdi. Dovey Wan, hükümet tarafından kripto para kullanımının yaygınlaşması adına yürütülen medya çalışmasının başarılı bir koordinasyona sahip olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment