Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

UNICEF Suriyeli Çocuklar İçin Kripto Para Madenciliğini Kullanacak

Kripto paraların ortaya çıkış günümüz finans dünyasında epey şeyi değiştirdi ve değiştirmeye devam ediyor ancak kripto paralar farklı alanlarda da kullanılmaya başlandılar. UNICEF, başlattığı yeni bir programla birlikte kripto para madenciliği yaparak bağışta bulunmayı sağlıyor.

Hayır için Madencilik

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) 2 Şubat’ta yardıma ihtiyaç duyan Suriyeli çocuklara finansal destek sağlamak için yeni bir para toplama uygulaması başlattı. “Gamer Chaingers” adlı program, direkt olarak para bağışı yapmayı gerektirmeden kripto para madenciliği yaparak ihtiyacı olanlara destek olmayı sağlıyor.

UNICEF’in bu yenilikçi programına katılmak isteyenler programın sitesini(chaingers.io) ziyaret ederek madencilik yazılımını indirebilirler. Yazılımı indirdikten sonra, yazılımın nasıl kullanılacağına dair verilen basit talimatlarla birlikte işlemlere başlanabiliyor. Haber yazım saatinde site istatistiklerine göre şimdiden 320 kişi programa katıldı ve 870 € toplandı.

UNICEF, kripto para sektörüyle pek haşır neşir olmayan kişiler için programın tanıtımını şu şekilde yapıyor:

“Günümüzde insancıl yardımlar genelde aynı insanlara aynı metotlarla hitap ediyor ancak kripto paralar ve kripto paraların devrimsel yaklaşımı, farklı yoldan para toplamak için bir fırsat. Bitcoin’i duydunuz mu? Ethereum da aynısı ancak bilgisayarınız aracılığıyla Ethereum’u daha kolay kazabiliyorsunuz ve bu para direkt olarak UNICEF cüzdanına aktarılıyor.”

Neden Oyuncular?

Hayır kurumları belli bir hedef uğruna para ya da bağış toplamak için genelde PC oyuncularına hitap etmiyor. Ancak PC oyuncuları kripto para madenciliğinin ortaya çıkmasıyla birlikte artık ellerinde değerli bir kaynak barındırıyorlar. Oyunları daha hızlı ve yüksek çözünürlüklerde çalıştırmaya yarayan güçlü ekran kartları, kripto para üretimi için de kullanılabiliyorlar.

PC oyuncularının da doğal olarak arada sırada yemek yemesi, uyuması, çalışması gerekiyor. Dolayısıyla sahip oldukları donanımları gün içinde UNICEF’in programı doğrultusunda kullanabilecekleri müsait zamanları var. UNICEF de bunu bekliyor ve oyuncuların, sahip oldukları donanımları (ve bunların tükettiği elektriği) müsait zamanlarında program doğrultusunda kullanıp hiçbir para aktarımı yapmadan bağışta bulunmalarını umut ediyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Emre ERDEM
    Posted 05 Şubat 2018 - 16:16 16:16

    Bu şekilde sürekli olarak güzel haberlerin gelmesi piyasayı hareketlendirebilir. Devletler kendini garanti altına almak için bu olayı ellerinden geldiği kadar yasaklamaya devam edeceklerdir.

Leave a comment