Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

UNICEF Tarayıcılardan Kripto Para Madenciliği Yaparak İhtiyacı Olan Çocuklara Yardım Edecek

UNICEF, destek vermek isteyen kişilerin bilgisayarlarından işlem gücü toplayarak kripto para madenciliği aracılığıyla bağış toplamayı amaçlamakta.

Bu amaçla Unicef, “The Hope Page” isimli bir internet sayfası açarak gönüllü olan site ziyaretçilerinin bilgisayarlarında işlem gücü toplayarak kripto para birimi madenciliği yapacak. ITnews Avustralya’nın yaptığı bir haberde bu kar amacı gütmeyen girişim sayesinde yardıma muhtaç çocuklara yardım etmek isteyen kişilerin internette dolaştıkları sırada yalnızca bir internet sayfasını açarak onlara yardım eli uzatabileceklerini belirtti.

Unicef’in internet sitesinde yapmış olduğu açıklamaya göre Hope Page’i ziyaret eden kullanıcılar kripto para madenciliği için ne kadar işlemci gücü vermek istediklerini siteden kendileri karar verebilecek. Sitede ne kadar uzun süre kalırlarsa o kadar çok kripto para elde edilmiş olacak.

Unicef açıklamasında:

“Site üzerinden gerçekleştirilen madencilik bilgisayarınız için tamamen güvenli olmakta. Güç tüketimi hakkında endişeleriniz var ise eğer onu da sitemiz üzerinden bağışlamak istediğiniz işlemci gücünüzü düşürerek tasarruf edebilirsiniz.”

Bu madencilik faaliyetinden elde edilen her türlü kripto para birimi resmi para birimine çevrilmekte ve Unicef Avustralya‘ya bağışlanmakta. Böylece Unicef dünya çapında çocukların yaşamı için gerekli olan içme suyu, yemek ve aşı gibi ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayabilecek.

Tarayıcıda gerçekleştirilen bu kripto para madenciliği programını ise Coinhive API, AuthedMine ve Monero kripto para madenciliği yapmak için kullanılan sistemlerin optimize edilmiş bir versiyonu kullanılmakta.

Unicef Avustralya’nın bağış toplama ve iletişimden yetkili yöneticisi Jennifer Tierney ise kurumlarının gelişmekte olan bu teknolojileri kullanarak insanlık sorunları için farkındalık uyandırmak için fayda sağlayacağını ve yardıma muhtaç çocuklar için bağış toplamak için kullanılacağını söyledi.

An itibari ile internet sitesine bu amaç uğruna bağışta bulunan 1,847 kişi bulunmakta.

Kripto para madenciliği teknolojisinin kötü amaçlar için kullanıldığına bir çok kez tanıklık etmiştik. Fakat bu teknolojinin kolaylıkla herkesin ulaşabileceği şekilde iyi amaçlar için kullanıldığını görmek bizi oldukça mutlu etmekte. Umarız gelecekte bu iyi niyetli uygulamalar ve girişimler devam ederek insanların hayatını değiştirmeye devam eder.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment