Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uniswap v4 Tanıtıldı: İşte Yeni Sürümde Öne Çıkan Detaylar

En büyük merkeziyetsiz kripto para borsası (DEX) Uniswap (UNI), yeni sürümü Uniswap v4’ü tanıttı.

Uniswap Labs yakın tarihli resmi açıklamasında, yeni sürüm Uniswap v4‘ün ilk detaylarını duyurdu. Yeni sürümün likidite sağlamak ve alım-satımın daha verimli olmasını sağlamak için bazı yeni özellikler ve iyileştirmeler getireceğini belirten ekip özellikle likidite havuzlarına odaklandı. Yapılan açıklamada, yeni sürümün çıkış tarihi belirtilmezken çalışmaların hız kesmeden devam ettiği vurgulandı.

Uniswap v4’ün en dikkat çeken yanları ise token havuzları üzerine yapılacak değişiklikler oldu. “Singleton” adı verilen bir özellik sayesinde bütün token havuzları tek kontratta birleşecek. Halihazırdaki sürümde yeni bir havuz oluşturmak için kontrat basmak gerekirken v4 ile bu sorun giderilmiş olacak.

Bir diğer dikkat çeken özellik “Hooks” ise token havuzlarının özelleştirilmesini sağlayacak. Bu sayede kullanıcılar, swap işlemi yada staking yaptıklarında otomatik piyasa yapıcı (AMM) o havuz için gerekli olan en uygun ölçekte özelleştirilmiş bir işlem gerçekleştirebilecek.

Son olarak belki de en dikkat çekici yeniliklerden biri ise “Native ETH” olacak. Halihazırda Uniswap üzerinde swap işlemi yapmak için kullanıcıların Wrapped Ether (WETH) kullanması gerekirken bu yenilik sayesinde kullanıcılar direkt olarak ETH ile işlem yapabilecekler. Bu yeniliğin aynı zamanda swap ücretlerini düşürmesi bekleniyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,3 değer kaybeden UNI, yazım esnasında 4,33 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!