Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uniswap’a Bu Meme Coinler İçin Açılan Dava Reddedildi: Ethereum İçin Emtia Tanımı!

Merkeziyetsiz finans (DeFi) devi Uniswap’a karşı dolandırıcılık yapılan tokenlar için açılan toplu dava tarafından düşürülürken Ethereum (ETH) hakkındaki açıklama dikkat çekti.

Uniswap üzerindeki bazı projelerin dolandırıcılık temelli meme coin olduğunu savunan bir grup yatırımcı borsaya karşı toplu dava açmıştı. Söz konusu dava talebi, ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Katherine Polk Failla tarafından 30 Ağustos tarihinde reddedildi. Yargıcın kararındaki Ethereum ve Bitcoin (BTC) detayı ise dikkat çekti.

Reddine gerekçe olarak Uniswap’in token satışlarının ABD Borsa Yasasına tabi olduğuna dair argümana ikna olmadığını öne süren Failla, Bitcoin ve Ethereum’un birer emtia olduğunu dile getirdi.

Failla aynı zamanda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto para borsası Coinbase’e açtığı davayı denetleyen isim olarak kritik bir konumda bulunuyor. Yargıcın Coinbase davası için vereceği karar kripto para piyasası için önem arz ediyor.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), geçtiğimiz dönemde benzer bir açıklamada bulunarak Ethereum ve diğer bir dizi kripto para biriminin emtia olduğunu söylemişti. Öte yandan ABD’li kanun yapıcılar bu konuda henüz bir netlik sağlayamadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!