Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü ABD’li Yatırımcı SEC-Ripple Davası Hakkında Konuştu: Sonuç Tahmini

Ark Invest CEO’su Cathie Wood, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ripple’a (XRP) açtığı menkul kıymet satışı davasını kaybedecek gibi göründüğünü öne sürdü.

Cathie Wood 28 Mart tarihinde katıldığı bir Twitter space yayınında, SEC’nin Ripple’a açtığı ve uzun süredir devam eden kayıt dışı menkul kıymet davasının yakın zamanda Ripple lehine sonlanacak gibi göründüğünü dile getirdi. Ancak CEO, bu çıkarımda bulunmasına neden olan etkenlerden bahsetmemeyi tercih etti.

Kripto para sektörü aktörlerinin geneli ile benzer doğrultuda düşünceye sahip olan CEO, konu hakkında verdiği demeçte şu ifadelerde bulundu:

Görünüşe göre SEC, Ripple davasını kaybetme yolunda.

Bunun yanı sıra Ark Invest’in reddedilen spot Bitcoin ETF’i için de SEC’nin ayrımcılık yaptığını vadeli Bitcoin ETF’lerini onaylarken spot Bitcoin ETF’lerinden uzak durduğunu hatırlattı. Wood, mahkemenin SEC’nin bu tutarsız hareketinin farkında olduğunu dolayısıyla regülatörün spot Bitcoin ETF’ini onaylamak veya vadeli Bitcoin ETF’lerinin de satışını yasaklamak arasında bir seçim yapmak zorunda kalacağını öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!