Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Aktör Wesley Snipes Kripto Para Girişimcisi Oldu

Ünlülerin ICO’lara ve kripto paralara ilgisi her geçen gün artıyor. Endişe ile karşılanan bu ilgi, beklenildiği üzere ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC’in de gözünden kaçmadı. Öyle ki, aktör Wesley Snipes yeni bir kripto paranın piyasaya sürülme serüvenine dahil olmasının onu çeşitli başarılara götüreceğine inanmış durumda.

Wesley Snipers Kripto Paralarda Bir Işık Görüyor

Her ne kadar aktörün kripto paralara olan ilgi ve alakası takdir edilse de, kripto para endüstrisi insanların bir anda dahil olabileceği bir pazar değil. Özellikle de bir kripto para girişimcisi olarak oyunculuk yapmaya gelince, insanların kaçınması gereken birçok tuzak nokta bulunuyor.  Yıllardan beri Wesley Snipes’ın elde ettiği bazı başarılar olsa da, son girişiminin nasıl sonuçlanacağı merak konusu.

Girişimin detaylarına inecek olursak, Wesley Snipes NYNJA adındaki yeni mesajlaşma uygulamasını kendi isminden esinlenerek yarattığı marka ile ünlendirdi. Bu uygulama kripto para kullanarak çalışıyor, tabi bunun yerli bir kripto para birimi olması gerekiyor. Uygulamanın amacı ise mesajlaşma endüstrisinde devrim yapmak. Bu anlamda NYNJA’nın aynı amaçla geliştirilen tek uygulama olmadığını biliyoruz, daha önce de birçok mesajlaşma uygulaması kripto paralara el atmaya çalışmıştı. Bu zamana kadar bu girişimlerin birçoğu başarısızlıkla sonuçlandı, bakalım NYNJA daha iyisini yapabilecek mi?

Görünen o ki, yeni kurulan şirket ünlü aktör üzerinde birçok açıdan olumlu etkiler yarattı. Her ne kadar söz konusu iletişim platformunun yalnızca alfa sürümü yayınlanmış olsa da, Snipes gelinen bu aşamadan bile oldukça etkilenmişe benziyor. Dünyanın geri kalanının aktör ile aynı fikirde olup olmaması ise bütünüyle bambaşka bir konu. Kripto para meraklıları son zamanlarda çıkan yeni ürünlere çok fazla ilgi göstermiyorlar, özellikle de vaat edilen ürünler henüz belirli başarılara ulaşmamışsa ya da bütün dünyanın yararına olabilecek mevcut ürünlere dönüşmemişlerse.

Bu İlk Örnek Değil

NYNJA, bir ünlünün kripto para girişimleri dünyasında ağırlığını hissettirdiği ilk örnek değil. Birçok ünlü gibi boksör Floyd Mayweather Jr. da Instagram’da  ICO reklamı yapmıştı. Aktör Steven Seagal ise bir süre milyon dolarlık bir exit hilesinde başrol olmuş olabilecek bir kripto para projesi ile meşgul olmuştu; bunun doğruluğu ise henüz kanıtlanmadı. Bu alandaki tüm girişimler, tahmin edilebileceği gibi, çok açık nedenlerle sıkı denetlemelere tabi tutuluyor.

Wesley Snipes’ın vergi kaçakçılığından hapse girmesine rağmen bir kripto para girişimde bulunması ise “ilginç” olarak yorumlandı. Kripto paraların vergilerden kaçınmak veya yasal olmayan şeyler yapmak için kullanılmaması gerekiyor; her ne kadar bunu yapmaya çalışan birçok insan olsa da… Geçmişe bakılacak olursa, hapse girme öyküsü bulunan birçok kripto para girişimcisi bulunuyor.

Şimdilik tek yapmamız gereken, tüm bu olanların kısa sürede nasıl sonuçlanacağını bekleyip görmek. Nasılsa her gün mutlaka yeni kripto para projelerine başlanacak ve bunlardan muhtemelen sadece birkaçı başarılı olabilecek. Böyle bir girişimin arkasında bir ünlünün olması kısa dönemde para kazanılmasına yardımcı olsa da, eğer uzun dönemde nihai başarıya ulaşmak istiyorsa NYNJA kendini halka kanıtlamak zorunda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment