Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Analist Bitcoin Boğası Başladı Dedi, 9 Neden Sıraladı: İşte Sinyaller!

Ünlü on-chain analisti Charles Edwards ocak ayında yaşanan Bitcoin (BTC) yükselişinin yeni bir boğa koşusunun başlangıcı olduğuna dair 9 önemli noktaya işaret etti.

Charles Edwards yakın tarihte paylaşılan bir sosyal medya gönderisinde, Bitcoin boğasının geldiğine dair dikkat çeken ifadelere yer verdi. Madencilerin maliyetine Bitcoin kazması dahil olmak üzere uzun süren bir “aşırı satım” seviyesinden çıkıldığını vurgulayan Edwards bu durumu boğa rallisinin başladığına inanmak için ilk gerekçe olduğunu belirtti.

Öte yandan FTX‘in ve Terra’nın (LUNA) çöküşlerini çok kısa sürede geride bıraktığımızı işaret eden analist, piyasanın bu noktada hiç olmadığı kadar güçlendiğini ifade etti. Sunduğu gerekçeler arasında 2021 yılında Çin tarafından gelen madencilik yasağıyla birlikte gerçekleşen “short squeeze” dalgasını işaret eden analist, benzer bir %40‘lık yükselişin 2022 yılındaki dip seviyesinden 25 bin dolara doğru yükselişte de yaşandığının altını çizdi.

Özellikle Bitcoin fiyatında gerçekleşen 20 bin dolarlık seviyesinin kırılmasının dikkat edilmesi gereken bir nokta olduğunu hatırlatan analist, bu kırılımın şunları temsil ettiğini ifadelerine ekledi:

20.000 doların kırılmasının şunları temsil ettiğini unutmamak gerekiyor: 2017’nin tüm zamanların en yüksek seviyesi, FTX çöküş fiyatı, kritik order blok seviyesi, tam sayı psikolojik desteği ve madencilerin maliyet seviyesi.

Açıklamasının devamında günlük bazda yukarı yönlü kesişen MA50 ve MA200 ortalamalarına değinen analist, neredeyse tüm günlük ortalamaların şu anda yükselişi gösterdiğini vurguladı. Analistin öne sürdüğü en kritik verilerden biri de Bitcoin halving döngüsü oldu.

Tarihe bakıldığında Bitcoin fiyatının halving döngüsünden 12-18 ay önce dibe vurduğunu hatırlatan analist, 2022 yılındaki %80‘lik düşüşün bu dip seviyelerinden biri olduğunu ve bu şansın pek sık gelmediğini söyledi.

2022 yılındaki fiyat düşüşleriyle birlikte piyasaya karşı duyarlılık seviyesinin de tarihteki en kötü veya en kötü ikinci noktaya kadar gerilediğini anımsatan analist, bu verilerin büyük olasılıkla dip seviyesini işaretlediğini ve yaşanan son yükselişlerin düşüş döngüsünün sona erdiğine dair net kanıtlar olduğunu ifade etti.

Son olarak makroekonomik rüzgarın yön değiştirdiğini öne süren Edwards 2023 yılında muhtemelen FED tarafının sakinleşeceğini ve bunun da beraberinde hem geleneksel piyasalara hem de kripto para piyasasına olumlu yansıyacağını sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!