Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Analist Bitcoin’de Devasa Bir Yükseliş Bekliyor: Daha Önce 4 Kez Yaptı!

Kripto para yatırım şirketi Capriole Investments’ın kurucusu Charles Edwards, Bitcoin’in (BTC) önümüzdeki yıl büyük bir fiyat artışına ev sahipliği yapacağını belirtti.

Charles Edwards 28 Kasım tarihli sosyal medya paylaşımında, Bitcoin yatırımcılarını heyecanlandırdı. Habere konu olan paylaşımda 2024 yılında Bitcoin için devasa bir yükseliş öngören Edwards, “Anlamaya başladınız mı?” ifadesiyle dikkat çekti.

Gönderisine eklediği Bitcoin grafiğini 4 yıllık aralıklar bölen ve her 4 yıllık zaman diliminde yaşanan büyük yükselişlere yer veren deneyimli isim, işin özünde Nisan 2024’de gerçekleşecek halving’i (yarılanma) işaret etti.

Bitcoin 2012, 2016 ve 2020 yıllarında gerçekleşen yarılanmaların ardından gerçekten büyük yükselişlere tanıklık etmişti. Edwards tarihin tekerrür edeceğini ve 2024 yılı içinde benzer bir senaryonun yaşanacağını düşünüyor.

Nicehash verilerine göre Bitcoin yarılanması 18 Nisan 2024’de gerçekleşecek ve blok başına madencilere verilen ödül, 6,25 BTC’den 3,25 BTC’ye düşürülecek. Yatırımcıların yine de tek bir göstergeye güvenerek yatırım yapmamaları ve birçok farklı değişkeni göz önünde bulundurmaları önem arz ediyor.

Analist ayrıca kısa süre önce Bitcoin halvinginin tarihi dip seviyesini 41,2 bin dolara taşıyacağını belirtmişti.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2,2 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 38.157 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!