Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Analist Brian Kelly Açıkladı: Bitcoin Fiyatının Düşüşü Sadece Geçici

Bitcoin, Çarşamba akşamından beri sürdürdüğü düşüş yüzünden, 2017 yılının Ekim ayından beri ilk defa bu kadar düşük seviyelere indi. BKCM LLC‘nin ünlü analisti Brian Kelly, söz konusu düşüşün geçici olduğunu vurgulamakta. Kripto para piyasası 24 saatlik bir zaman dilimi içerisinde 25 milyar dolarlık hacim kaybı yaşadı.

Bitcoin Cash Hard Fork’u İle İlgili Endişeler Devam Ediyor

14 Kasım Perşembe günü, Bitcoin fiyatı %11′den fazla düşüş yaşadı ve 6.000 dolardaki taban seviyenin bile altına inip, 5.500 dolara kadar geriledi. CNBC kaynağına konuşan Kelly, Bitcoin Cash topluluğu içerisinde süregelen ”iç savaşın” ve bugün gerçekleşecek olan hard fork’un, toplu bir satış baskısına yol açtığını vurguladı. Konu hakkında yorum yapan Kelly, şu ifadeleri kullandı:

”Bir yazılım güncellemesi yaptığınızda, genellikle herkes bunu onaylar. Ancak bu spesifik olayda, herkes durumu onaylamıyor, bu yüzden kendimize bir adet ”kripto iç savaşı” üretmiş oluyoruz. İnsanlar satış yapmaya başladı. Bu da stopları tetikledi. Herkes endişelendi.”

Bitcoin price

Kelly, yaşanan ani düşüşe rağmen durumun sadece geçici olduğunu ve kendi şirketinin ”dipten toplama / satın alma” yaptığını aktardı. Kelly’nin açıklamalarına katılan Meltem Demirörs de, hard forkların genellikle piyasadaki fiyat hareketlerinde ani değişikliklere sebep olabileceğine değindi.

Demirörs’ün aktardıklarına göre, Bitcoin Cash hard forku konusundaki belirsizlik, bir çok insanı risk tutarlarını azaltmaya zorluyor. Satış emirlerindeki artış, piyasayı daha geniş çaplı etkisi altına aldı ve bir tür ”satış manyaklığı” başlattı. Demirörs de aynı Kelly gibi Bitcoin’in şu an yaşadığı düşüşün ölümcül olmadığını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment