Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Analist Mati Greenspan, Bugünkü Bitcoin Düşüşünü Yorumladı: Aşırı Tepki Vermeye Gerek Yok

Piyasa hacmine göre lider kripto para birimi Bitcoin, Business Insider kaynağının aktardığı bilgilere göre bugün erken saatlerde %4.8 üzerinde düşüş yaşayarak 3.3.88 dolara kadar geriledi. Söz konusu seviye 17 Aralık 2018 tarihinden beri görülen en düşük nokta olarak tarihe geçmiş oldu. Bitcoin’in ondan önceki en düşük seviyesi ise, 2017 yılının Eylül ayında elde edilen 3.136 dolar olmuştu.

Bitcoin yüzdelik dilim olarak nispeten küçük bir gerileme yaşasa da, piyasa hacmine göre top 10 içerisinde yer alan diğer kripto para birimleri ciddi değer kaybına maruz kaldı. İngiltere tabanlı eToro platformunun ünlü analistlerinden Mati Greenspan ise konu hakkında yaptığı açıklamalarda bu durumun gayet normal olduğunu ifade etti.

Greenspan’ın Business Insider kaynağına yaptığı açıklamaya göre, bugünkü kripto para hareketliliği ”teknik bir olaydan” başka bir şey değil.

”Aşırı tepki vermeye gerek yok. Bitcoin 3.000 dolar ile 3.500 dolar arasındaki temel destek bölgesinde, daha geniş açıdan bakacak olursak da 2018 yılının Kasım ayından beri içinde bulunduğu 3.000 dolar ile 5.000 dolar arasında yer almaya devam ediyor.”

2017 yılının sonlarında yaşanan patlamadan beri kripto para piyasası düzenli bir düşüş yaşadı ve Bitcoin 20.000 dolar seviyelerinden 3.000 dolar seviyelerine kadar geriledi. 2019 yılının nasıl olacağı konusunda pek bir bilgi olmasa da, analistlere göre 3.300 dolarına altına inilirse, işler çok daha kötü bir hal alabilir. Civic platformunun CEO’su Vinny Lingham, 3.300 doların altının normal bir kripto para kışından ziyade, nükleer kripto para kışı olacağını vurguladı ve durumun ciddiyetini gözler önüne serdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment