Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Analiste Göre Bitcoin Rallisini Bu İkisi Tetikleyecek: Fiyatı 30 Bin Dolara Taşır!

Ünlü Youtuber ve kripto para analisti Michel Van Poppe, Bitcoin (BTC) yükselişinin iki önemli makroekonomik faktör doğrultusunda 30 bin dolar rallisine dönüşebileceğini öne sürdü.

Michel Van Poppe yakın tarihli bir sosyal medya gönderisinde, son yaşanan yükselişlerin Bitcoin’i 30.000 dolara kadar bir “rahatlama rallisi”ne itebileceğini öne sürdü. Analist, bu rallinin başlaması için iki önemli makroekonomik faktörü işaret etti. Poppe, Bitcoin rallisinin enflasyon oranlarında yaşanacak beklenmedik bir düşüşle ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) faizler oranlarında bir duraklama politikası izlemesiyle oluşabileceğini söyledi.

Bu şartlar sağlanırsa 30.000 dolara doğru bir yükseliş dönemine girileceğini belirten analist, aynı zamanda böyle bir yükselişin 2022 yılında büyük oranda değer kaybeden altcoinler içinde can suyu olacağını vurguladı.

Bir rahatlama rallisi olasılığı son zamanlarda artıyor. Enflasyonun beklenenden daha fazla düşmesi ve zamların olası duraksaması ile piyasaların canlanması gerekiyor. Böyle bir senaryoda 30 bin dolar bandına doğru bir yükseliş görülebilir.

Bitcoin’in yükselişini sürdürebilmesi için 17.350 doların üzerinde kalması gerektiğini öne süren Poppe, aksi halde bütün yükseliş ihtimallerini bir süreliğine kenara kalkacağını ve bu noktaya kadar yaşanan fiyat artışının “fake” olarak kalacağını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!