Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Analistten Bitcoin’de (BTC) Dip Hedefi: Yükselişten Önce 9100 Dolar Test Edilmeli

Kripto para analisti Willy Woo Bitcoin’de 9100 dolar görülmeden bir yükseliş trendi başlayamayacağını iddia ediyor.

Woo 14 Eylül tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bitcoin’in yükseliş trendine girmesi için henüz erken olduğunu ifade etti. Bitcoinlerin yeterince el değiştirmediğine dikkat çeken Willy, iddialarını on-chain veriler üzerinden destekledi.

Analizinde piyasada sıkça kullanılan bir yöntem olan maliyeti mevcut fiyatın üzerinde kalan Bitcoinlerin oranını kullanan Woo, mevcut piyasada toplam Bitcoinlerin %52’sinin maliyetinin piyasa üzerinde kaldığını ifade ederken 2012, 2015 ve 2018 düşüşlerinde bu oranın sırasıyla, %61, %64 ve %57 olduğuna dikkat çekti.

Tarihin tekerrürden ibaret olması gerekmediğini belirten analist, geçmişe nazaran birçok riskten korunma aracı olduğunu ve bunların ağ üzerinde yer almaması nedeniyle görünür olmadığını belirtti. Yine de tarihin tekerrür etmek istemesi durumunda %60’lık bir zarar değerinin yeterli geleceğini bunun için de yaklaşık 9100 dolara düşülmesi gerektiğini iddia etti.

Öte yandan zararda olan Bitcoinlerin oranının tarihsel görünümünde düşüş trendinin kırılmaya çok yakın olduğuna işaret eden Woo, diğer tüm düşüş hareketlerinin dibinde trendin yukarı yönlü kırıldığını ifade etti.

Burada yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!