Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Beyzbol Oyun Kartı Bitcoin Dostu Bir Açık Arttırmaya Çıkıyor

Amerikan Ulusal Futbol Ligi (NFL) eski oyuncularından, Broncos’un Super Bowl 50’yi kazandığı yıl takım kadrosunda olan Evan Mathis,  3,5 milyon dolar değerindeki Mickey Mantle (bir Amerikan beyzbol ikonu) beyzbol oyun kartını açık arttırmaya çıkarıyor. Mathis, karşılığında Bitcoin ile ödeme almaya hazırlandığını açıkladı.

3,5 milyon dolara satılması beklenen ve Mantle tarafından  “spor kartları dünyasının Mona Lisa’sı” olarak tanımlanan kart Heritage Auctions’ın (Miras Müzayedeleri) 1952 Bahar koleksiyonundan. Bazı kaynaklara göre, bugüne kadar bir kart için en yüksek değer 2016’da bir açık arttırmada biçildi. 1909 Honus Wagner (eski bir Amerikan beyzbol oyuncusu) kartı 3,12 milyon dolara satılmıştı.

Ailesine yeni bir ev almak üzere söz konusu kartı satan Mathis,  “kripto paraların değeri çok fazla arttığından” ödeme olarak kripto para kabul edebileceğini açıkladı ve şunları söyledi:

Günümüzde birçok insan varlıklarını yeni keşfediyor ve bunları çeşitlendirmek istiyorlar. Benim tek niyetim pazarı biraz genişletebilmek ve bu insanların da kripto para piyasasında bir nebze rol alabilmesine vesile olmak.

Kripto paralar daha önce de, online fantezi liglerde ödüllendirmelerin Bitcoin Cash (BTC) ile yapılmasıyla futbol camiasında kullanılmıştı. Bu yıl ise Super Bowl’da şarkıcı Lionel Richie ile BTC için bir reklam kampanyası düzenlendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment