Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiliz Hazine Yetkilisinden Kripto Para Açıklamaları

Geçtiğimiz Perşembe günü İngiliz Hazinesi tarafından fintech sektörüyle ilgili bir konferans düzenlendi. Hükûmetin üst düzey yetkililerinden olan ve İngiliz Hazinesi’nin ekonomik sekreterliğini yapan  John Glen de bu konferansa katıldı ve gazetecilere kripto paralar hakkında açıklamalarda bulundu.

Kripto paraların çoğunlukla İngiltere’deki durumları hakkında konuşan Glen, İngiliz hükûmetinin “hala doğru bakış açısını ve düzenlemeleri bulmaya çalıştığını” söyledi.

“Düzenlemeler sayesinde Londra’da kripto para ticareti için istikrarlı ve gittikçe büyüyen bir ortam yaratılabilir.” şeklinde yorumda bulunan Bakan, doğru ve uygun düzenlemeler sayesinde kripto para sektöründen ekonomik alanda faydalanılabileceğini düşünüyor.

Kripto para sektörünün şu anki hali hakkında da konuşan Glen, kripto para ticaretinin en azından şimdilik “Birleşik Krallık ekonomisine herhangi bir risk teşkil etmediğini” söyledi.

John Glen tarafından bu açıklamaların yapıldığı gün İngiliz Maliye Bakanı Philip Hammond da bir duyuruda bulunmuştu. Hammond içinde düzenleyicilerin, İngiltere Bankası’ndan ve Hazine’den bazı temsilcilerin yer alacağı bir ekibin kurulacağını ve bu ekibin ana odağının kripto paralar olacağını belirtti. Blockchain teknolojisini de araştıracak olan bu ekip kripto para sektörünün İngiltere’de nasıl düzenleneceği sorusuna ciddi ölçüde etkide bulunabilir.

İngiltere merkezli kripto para borsalarından olan CoinfloorEX bu ayın başlarında yaptığı açıklamada Nisan ayı itibariyle Bitcoin üzerinden vadeli işlem yaptırmaya başlayacağını belirtmişti. Londra’da da pek çok blockchain projesi ve startup’ı olsa da bu işin merkezi hala ABD ve Asya.

İngiliz hükûmetinin emeli İngiltere’yi de ‘kripto para merkezleri’ arasına sokmak olabilir. Şu ana kadar yetkililerden bu kadar iddialı bir açıklama gelmiş değil ancak John Glen tarafından yapılan açıklamalara bakacak olursak yetkililer kripto para sektörünü olabildiğince dikkatli şekilde düzenlemek istiyorlar. Ayrıca yetkililer, İngiltere’de büyüyen bir kripto para sektörünün genel olarak İngiliz ekonomisine de ciddi katkıları olacağını düşünüyorlar ve yapılacak düzenlemelerde bunu da göz önünde bulundurmak istiyorlar. Hükûmetin düzenleme konusunda hala net karara varmadığını belirten Glen şöyle söyledi:

“Bence hükûmet sıfatıyla harekete geçmeden önce uygun, -temkinli değil ancak orantılı- adımlarla değerlendirme yapmamız doğru olur.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment