Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Hükumeti Kripto Paralar Hakkında Yeni Araştırmalar Yapacağını Duyurdu

İngiliz Maliye Bakanı John Glen, Pazartesi günü yapmış olduğu açıklamasında hükumetin Bitcoin gibi kripto para birimlerinin teşkil ettiği riskleri tam anlamıyla analiz etmek için yeni araştırmalar yapılacağını duyurdu.

Reuters’da yapılan açıklamada:

“Planlamakta olduğumuz Finansal teknolojiler stratejisi dahilinde hükumetimiz, Finansal Davranış Kurumu ve İngiltere Bankası ile beraber çalışarak bu sorunları daha detaylı bir şekilde ele almaya çalışacaktır. İngiltere, finansal teknolojilerin gelişmesi için dünyadaki en iyi yer olmakta ve benim temennim ise bu şekilde kalması yönünde.”

Londra’daki Yenilikçi Finans konferansında konuşan Glen, özellikle kripto para birimlerinde dikkat çeken ani yükselişler hakkındaki endişesini dile getirdi. Aynı zamanda Londra’nın, finansal teknoloji deneylemelerinde ve Blockchain teknolojisi için önde gelen küresel bir merkez olmasından emin olmasını amaçladığını da söyledi.

Glen ayrıca 2017 yılının yaklaşık değeri 1,3 milyar £ (1,8 milyar $ kadar)’luk yatırım çekerek İngiltere’deki Finansal teknoloji sektörü için rekor kıran bir yıl olduğunu da sözlerine ekledi. Söz konusu bu yatırımların yarısından çoğunun finansmanı yurt dışından sağlandı bu da İngiliz düzenleyicilerin neden halen Blockchain projelerini hoş karşıladıklarının açık bir göstergesi olmakta.

Özel sektörün haricinde, İngiltere bankası (Bank Of England) kripto para birimlerinin yükseleceğine dair inancını koruyarak yatırım yapan belki de en büyük merkez bankası olma konumunda.

Geçtiğimiz Aralık ayında, Merkez Bankasının müdürü Mark Carney yaptığı açıklamada Bitcoin fiyatlarındaki oynamaların, küresel ekonomik istikrar için bir tehdit olarak görünmediğini belirtmişti.

Nisan 2017‘de ise Finansal teknolojileri hızlandırmak amacıyla Blockchain firmalarını kabul etmekte olan İngiltere Bankası ise gelecekteki hesap sistemlerini kurarken dağıtılmış defter teknolojisini de akıllarında tutacaklarını belirtmişlerdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment