Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM Blockchain’i Kullanacak Tuz Tanesi Boyutlarında Bilgisayar Üretti

Teknoloji şirketi IBM, blockchain teknolojisini kullanacak olan dünyanın en küçük bilgisayarını üretti. IBM, bilgisayarın boyutlarının bir tuz tanesinden küçük olduğunu ve yakın zamanda günlük cihazlara gömülü hale geleceğini duyurdu.

IBM’in önümüzdeki beş yıl içerisinde hangi teknolojik yenilikleri ortaya çıkarabileceğini açıkladığı 5’te 5 raporunun bir özetinde, IBM Araştırma Başkanı Arvind Krishna bir blockchain uygulamasına öncülük etti.

Duyuru, Las Vegas’ta yapılan IBM Think 2018 konferansının ilk gününden geliyor.

“Önümüzdeki beş yıl içerisinde, kriptografik çapalar -mürekkep lekeleri veya tuz parçacıklarından çok daha küçük bilgisayarlar gibi- günlük nesneler ve aygıtlara gömülecek.” Arvind Krishna şöyle yazdı:

“Bilgisayarlar, nesnenin orjin noktasından müşterinin eline ulaştığı zamanki gerçekliğini sağlamak için blockchainin dağıtılmış defter teknolojisi ile ardışık olarak kullanılacaktır.”

Sürüm, IBM’in blockchain denemelerine yaptığı birkaç yıllık yolculukta ileriye doğru bir adım kaydetti.

Tedarik zinciri güvenliği için gittikçe daha rekabetçi hale gelen bir pazarda, IBM’in nanochipi benzerleriyle aynı 1990’ların başlarındaki bilgisayarlardan çok daha fazla hesaplama gücüne sahip olacak.

Bununla birlikte, nanochipler gerekli ölçek üzerinde veriyi izleme, analiz etme, iletme hatta veri üzerinde işlem yapma gibi farklı kaynak raporları gerçekleştirilmesine izin verecek.

Ocak 2018’de IBM ve Maersk, bir yıldan fazla bir süredir dedikodularda olan blockchain tedarik zinciri operasyonunu sonunda başlattılar.

Aynı zamanda şirket blockchain şirketlerinin finansmanı için özel bir fon yatırımı yaptığını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment