Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Blockchain Uzmanı Miko Matsumura, Merkezi Kripto Para Borsalarını Eleştirdi!

Miko Matsumura, blockchain ‘gurusu’ olarak bilinmenin yanı sıra, Evercoin kripto para borsasının kurucu ortaklarından da birisi. Yakın zamanda Finance Magnates kaynağı ile röportaj yapan Miko, paranın aslında veri değil, ”yazılım” olduğunu ve merkezi kripto para borsalarının anlamsız birer ”saçmalık” olduğunu ifade etti.

Silikon Vadisi içerisinde 30 yıllık bir tecrübeye sahip olan ünlü isim, Bitcoin ile ise ilk defa Palo Alto içerisindeki bir kafede tanıştı ve o tarihten bu yana kripto paralar üzerine çalışmaya başladı. İnsanların paranın dijital olduğunu kabul etmeye başladığını belirten Miko, şuan için en büyük yanılgının ”para veridir” çıkmazında yattığını ifade etti. Miko’ya göre bu düşünce oldukça sorunlu ve yanlış.

Tek bir yazılımın bütün parasal kullanımları elde edebileceğini belirten ünlü uzman, ”Starbucks’a gidip bir kahve aldığınızda eğer yeterli yazılım varsa bunu nakit parayla, hediye kartıyla, kredi kartıyla veya bankamatik kartıyla bile yapabilirsiniz” ifadesini kullandı.

”Depolama oldukça basittir. Eğer bir ev alacak olursanız, soracağınız ilk şey ‘benim ev anahtarım nerede?’ ve ‘başka kimsede bu anahtarın kopyası var mı?’ soruları olacaktır. Sorun şu ki insanlar bu soruyu finans dünyasında sormuyorlar. Çünkü buna alışık değiller. Geleneksel finans sektöründe bankalar bankadır, müşteriler ise müşteridir. Kripto para dünyasında ise müşteriler bankadır.”
Merkezi borsaların kripto para sektörünün bankaları olduğunu belirten Matsumura, insanların kripto paralar ile ekonomik özgürlüklerine sahip olması gerektiğini de ifade etti.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment