Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Coinbase, Tecrübeli Wall Street Yöneticisini Bünyesine Kattı

Aktif kullanıcı sayısı bakımından dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan ABD tabanlı Coinbase, 2019 yılına oldukça hızlı bir giriş yaptı.

Yıl içerisinde birçok eski ve tecrübeli çalışanının da bıraktığı kripto para borsası, bundan bir iki gün önce firma bünyesine katılan tecrübeli bir isim ile gündeme gelmişti . Geleneksel finans piyasasında yasalara uyum alanında en saygı duyulan isimlerden birisi olan Mark Kelly, Coinbase’in İngiltere şubesinin Uyumdan Sorumlu Yöneticisi olarak yeni işine başladı ve bu haberin etkisi henüz geçmemişti ki, Coinbase başka bir işe alım ile gündeme geldi.

Wall Street’in tecrübeli isimlerinden birisi olan Quito Zuba, Coinbase’in piyasa işlemlerinden sorumlu yeni yöneticisi olarak görev alacak. Coinbase’ye katılmadan önce Thomson Reuters bünyesinde çalışan Zuba, The Block kaynağının aktardığına göre Kasım ayında borsaya geçmesine rağmen LinkedIn profilinde bu ay değişim yaptı. Coinbase sözcüsü ise bu işe alımı doğruladı.

Coinbase sözcüsü bunun yanı sıra Zuba’nın Şikago içerisinde çalışacağını ve burada Coinbase’in yaptığı alıcılar ile satıcıları buluşturacağı platform üzerinde duracağını vurguladı. Kripto para borsası daha önce CME’nin eski yöneticisi Paul Bauerschmidt’i de bu projede görevlendirmek için bünyesine katmıştı. Coinbase yaptığı bu hamleler ile çalışma alanını daha kurumsal müşterilere kaydırdı ve ticari hacme göre dünyanın en büyük borsası Binance ile rekabet için bu yolu tercih etti.

Asya içerisinde en popüler borsa olan Binance, 2018 yılında 19 milyar dolarlık ciro yaparken, Coinbase sadece 3.2 milyar dolarda kaldı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment