Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Blockchain Uzmanı’ndan Türk Kripto Para Girişimlerine Tavsiyeler

Blockchain Türkiye’nin düzenlediği ve MenaPay’in konuşmacı sponsoru olduğu etkinlikte, Blockchain uzmanı Miko Matsumura, Türkiye’deki Blockchain ekosistemin nasıl gelişeceğini ve nelerin yapılması gerektiği üzerine önemli açıklamalar yaptı. Matsumura, salondan gelen Türkiye ve Blockchain özelindeki soruyu cevaplandırırken, söylediği şeyler ile, büyük dikkat çekti.

Türkiye’nin ve onun da özelinde İstanbul’ın oldukça benzersiz bir yer olduğuna değinen Matsumura, bu benzersiz özelliğin nasıl avantaja dönüştürülebileceğine kafa yorulması gerektiğini belirtirken, Türkiye’de gerekli ortamın sağlanması durumunda, önemli şeyler başarılabileceğini belirtti. Matsumura, şöyle konuştu:

”Türkiye’deki kripto para ve Blockchain girişimlerinin başarıya ulaşmasını sağlayacak iki ana durum var. Bunlardan birisi, Türkiye’de bulunan girişimlerin bu ülkeyi neyin benzersiz yaptığını anlaması ve kavraması. Bunu yaptıktan sonra da, düzenleyici kurumlar ile birlikte, bu benzersizlikten nasıl fayda sağlanacağının araştırılması gerekiyor. Eğer bu iki şey, tüm paydaşları ile yerine getirilirse, o zaman işlerin çok daha efektif olabileceği söylenebilir.”

Matsumura, sözlerine şöyle devam etti:

”Malta’ya bakın. Malta’yı başarılı yapan ana etmen, kesinlikle doğru düzenleyici politikalar izlemeleri. Bu da, onlara ciddi bir ekonomi yaratma şansı sağladı. Bunu da iyi değerlendiriyorlar. Oradaki girişimler, son derece rahat bir ortamda çalışıyor ve bu da onların başarısını arttırmaları ile sonuçlanıyor. Kendim de, Malta’yı deneyimleme şansı buldum ve bunları orada bulunmuş birisi olarak söylüyorum. Bahis ya da bir başka şey, Malta; tüm bu sektörleri nasıl yasallaştırabiliriz sorusunun cevabını arıyor. Bunu her zaman yapıyorlar ve en sonunda doğru bir çalışma sonucu, ilgili sektörler ile ilgili hamleler yapıyorlar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment