Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasasında Düşüş Var, Çoğu Koin Kırmızıya Büründü

Kripto para piyasasında sabaha karşı kayda değer bir düşüş yaşandı. Piyasanın en önde gelen koinleri neredeyse bir saat gibi kısa bir süre içerisinde çok ciddi değerler kaybettiler. Bitcoin 6,300$ seviyesinin altını görürken Ethereum da neredeyse 200 dolara kadar geriledi.

Coinmarketcap verilerine baktığımızda piyasadaki en büyük yirmi koinin tamamının değer kaybı yaşadığını görüyoruz.

Market visualization from Coin360

Kaynak: Coin360

8 Ekim’de 6,600$ düzeyini geçmeyi başaran Bitcoin bugün 6,300$ düzeyine gerilemiş durumda. Bitcoin sabah karşı 6,285$ civarına kadar geriledi ancak şu anda kendini biraz toparlamış ve 6,311$ seviyesine çıkmış durumda. Son yirmi dört saat içerisinde yüzde 4 civarında değer kaybı yaşayan Bitcoin’in haftalık kaybı yüzde 3 oranında.

Ethereum’a baktığımızda da durumun pek iç açıcı olmadığını görüyoruz. Piyasanın en büyük ikinci koini olan Ethereum, son yirmi dört saat içerisinde yüzde 9 oranında düşüş yaşadı ve 200$ seviyesine kadar geriledi. Ancak Ethereum ay geneline baktığımızda yüzde 12 oranında artış yaşadı ve bu oranı hala koruyor.

Piyasanın en büyük üçüncü koini olan XRP son yirmi dört saat içerisinde yüzde 11.41’lik bir düşüş yaşadı. Tıpkı Ethereum gibi kısa süre içerisinde düşüşe geçen XRP an itibariyle 0.42$’dan satılıyor. Hafta geneline baktığımızda ise XRP’nin yaşadığı düşüş oranının yüzde 20’ye kadar vardığını görüyoruz.

Kripto para piyasasının değerinde de gözle görülür bir düşüş var. Piyasa değeri yalnızca yarım saat içerisinde 214 milyar dolardan 205 milyar dolara kadar geriledi. Coinmarketcap verilerine göre piyasanın toplam değeri şu an için 204 milyar dolar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment