Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Borsa Bir Kullanıcısına Yanlışlıkla 10 Milyon Dolar Gönderdi, Kullanıcı Kendisine Malikane Satın Aldı

Yakın zamanda ortaya çıkan bir habere göre Crypto.com borsasının bir kullanıcısına 100 dolarlık geri ödeme yapmaya çalışırken 10 milyon dolar gönderdiği ortaya çıktı.

30 Ağustos tarihinde Daily Mail tarafından yapılan bir habere göre, dünyanın en hacimli kripto para borsalarından bir tanesi olan Crypto.com Avustralya’lı bir kullanıcısına 100 dolarlık geri ödeme yapacağı yerde 10 milyon dolarlık kripto varlık gönderdi. Crypto.com yetkilileri hatayı ancak senelik bütçe sayımı sonrasında ortaya çıkan açık sayesinde fark edebildi.

2021 yılının mayıs ayında bir hatalı işlem sonrasında eline 10 milyon dolar geçen kadın, bu parayı kullanarak kardeşi ile birlikte içinde sinema ve spor salonunun da bulunduğu lüks bir malikane satın aldı. Avustralya’lı kadın 7 ay sonra hatanın fark edilmesinin ardından mahkeme tarafından ifade vermeye çağırıldı.

Yaşanan olayın bir hata olduğunun fark edilmesinin ardından mahkeme tarafınca Avustralya’lı kadından söz konusu 10 milyon doları borsa yetkililerine iade etmesi talep edildi. Söz konusu kullanıcı her ne kadar geri ödeme çağrısını kabul etmese de, kanun sağlayıcılar nüfuslu bir yer edinmiş borsanın yanında yer almaya devam ediyorlar. Gelişmelerin ardından borsa yetkilileri konu hakkında bir açıklamada bulunmamayı tercih etti.

Buna benzer bir olay geçtiğimiz sene BlockFİ borsasında da yaşanmış, borsa kullanıcısına USDC cinsinden göndereceği geri ödemeyi Bitcoin cinsinden yapmıştı ve sonucunda kullanıcının hesabına milyon dolarlık varlığın yanlışlıkla transfer edildiği fark edilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!