Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Çinli Milyarderin Şirketinden Yıl Sonu İçin Bitcoin Tahmini: Bu Fiyata Ulaşabilir!

Ünlü Çinli milyarder Jihan Wu’nun kripto para şirketi Matrixport,  Bitcoin’in (BTC) yıl sonuna kadar 45 bin dolar seviyesine ulaşabileceğini öne sürdü.

Matrixport, 2023 yılı için Bitcoin fiyat tahmininde bulunduğu raporunu yayınladı. Raporda, kripto paraların yılın ilk haftalarında sergilediği pozitif performansa dikkat çekildi ve geçmiş senelerdeki verilere bakıldığında bu durumun 2023 yılı boyunca devam edebileceği iddia edildi. Söz konusu raporda, ABD’deki kurumsal yatırımcıların boğa yönlü oyuncular olarak kripto para piyasasına dahil olduğu belirtilirken Bitcoin’in ocak ayı içerisinde yaşadığı %38‘den fazla yükselişin sebebi olarak da kurumsal yatırımcıların iştahı işaret edildi.

Geçmiş veriler ile son haftalarda yaşanan gelişmeleri karşılaştıran Matrixport, Bitcoin’in ocak ayında yükselişe geçtiği altı yılın beşinde kripto paraların o yılı pozitif getiriyle kapattığına dikkat çekti. Matrixport araştırma başkanı Markus Thielen raporda, bu tür senelik başlangıçlarda ortalama olarak yılın geri kalanında elde edilen kazancın %245‘ten fazla olduğunu ifade etti.

Güçlü bir ocak ayının ardından Bitcoin’in düşüşe geçtiği tek yılın, fiyatların boğa piyasasında zirve yaptığı 2014 yılı olduğu belirtildi. Bu göstergeler ışığında fiyat tahmini yapılan raporda Bitcoin fiyatının yıl sonuna kadar iki katına çıkabileceği yönünde yüksek bir istatistiksel olasılık olduğu belirtildi. Eğer fiyat akışı şirketin tahminleri doğrultusunda ilerlerse Bitcoin’in yıl sonuna kadar 45 bin dolar seviyesine ulaşması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!