Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ark Invest’ten 2023 Bitcoin Raporu: 1 Milyon Dolarlık Fiyat Hedefinin Arkasında!

Cathie Wood’un yatırım şirketi Ark Invest, 2022 yılında kripto paralara hakim olan güvensizlik ortamına ve düşüşe rağmen Bitcoin’in (BTC) temellerinin sağlam olduğunu belirtti ve 1 milyon dolar hedefinin arkasında durdu.

Ark Invest 31 Ocak tarihinde yayınladığı 2023 yılına dair araştırma raporunda, geçtiğimiz yılın büyük bir kısmına hakim olan ayı piyasasına rağmen halka açık blockchain projelerini desteklemeye devam ettiğini ve başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasasının hala gelecek vadettiğini aktardı. Raporda, Bitcoin’in zorlu bir yıl geçirmesine rağmen sağlam temellere sahip olması nedeniyle şirketin 2030 yılına için verdiği 1 milyon dolar hedefinin arkasında durduğuna da yer verildi.

Şirket, piyasada merkezi aktörlerin neden olduğu finansal güvensizliğin, Bitcoin’in sahip olduğu, merkeziyetsizlik, denetlenebilirlik ve şeffaflık gibi özellikleri öne çıkararak değerini artırdığını ve uzun vadeli bir kullanıcı tabanı oluşturduğunu belirtti.

Raporda ayrıca geçmiş yıllara odakla daha yüksek hash, uzun vadeli yatırımcı ve bakiyesi sıfır olamayan cüzdan oranına atıfta bulunularak ekosistemin gerçek anlamda da büyüdüğü öne sürüldü.

Şirket, temelindeki sağlamlık nedeniyle Bitcoin’in geleneksel varlık çeşitlerinden daha iyi performans gösterdiğini dile getirirken 5 yıllık bileşik büyüme oranı göz önüne alındığında Bitcoin’in %262 büyümesine karşın geleneksel varlık piyasalarının %10’un üzerine çıkamadığı belirterek iddiasını sağlam temellere dayandırdı.

Coingecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında %1 artış ile 23.105 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!