Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Ekonomist Bitcoin’i Neden Desteklemediğini Açıkladı: İşte Sebebi!

“Altın Böcek” lakaplı ünlü ekonomist Peter Schiff, Bitcoin’in (BTC) teknolojisini herkesten iyi anladığını iddia etti ve Bitcoin’e karşı olmasının asıl sebebinin bu olduğunu açıkladı.

Peter Schiff 22 Aralık tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı paylaşımda, kendisini Bitcoin’in ne olduğu anlamamakla itham eden Bitcoin savunucularına cevap verdi. Ekonomist, Bitcoin’in altında yatan teknolojiyi onu savunanlardan daha iyi anladığını iddia ederek Bitcoin’e karşı olma sebebinin bu olduğunu dile getirdi.

Bitcoin savunucuları beni Bitcoin’i anlamamakla suçluyor. Altında yatan teknolojiyi öğrenmek için zaman ayırırsam Bitcoin’i destekleyeceğimi düşünüyorlar. Gerçek şu ki Bitcoin’i ona sahip olanlardan çok daha iyi anlıyorum. Desteklememin nedeni de bu.

Sosyal medyada ise kullanıcılar Schiff’in gönderisinin altında ikiye bölündü. Kullanıcıların bir kısmı Bitcoin’in özgürlükçü ve eşit bir ekonomiyi temsil ve teşvik ettiğini savundu. Schiff’in karşıtları arasında onu altın savunucusu olarak çıkar çatışması nedeniyle Bitcoin’i kötülemekle itham edenler de bulundu.

Öte yandan ekonomist ile benzer düşüncelere sahip kullanıcılar da gönderi altında düşüncelerini ifade etti. Schiff’in destekçileri liberal, özgürlükçü veya eşit bir ekonominin bir ideoloji olduğunu ve bu haliyle bile Bitcoin’le organik bir bağı olmadığını savundu.

Schiff’in birçok gönderisine yorum yapan Dan Held ise ekonomistin Bitcoin’in 10 dolardan işlem gördüğü zamanlardan bu yana aynı şeyleri tekrarladığını ve yalnızca “yaşlı, huysuz” bir adam olduğunu öne sürdü. Ayrıca Held, paylaşımına üzerinde “Yaşlı Adam Bitcoin Hakkında Bağırıyor” yazan bir resim ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!