Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Yatırımcılarının İnancı Tam: Yarısına Yakını 2023’de de Yatırım Yapacak!

Kripto para sektörüne dair güven ve duyarlığı ölçmek üzerine gerçekleştirilen bir anket, yatırımcıların tüm felaketlere rağmen kriptodan umutlu olduğunu ortaya koydu.

Blockchain.com 22 Aralık tarihinde resmi blog sitesi üzerinde yayınladığı gönderide, dünyanın dört bir yanından yaklaşık 40.000 katılımcıyla düzenlenen kripto para sektörüne yönelik güven ve duyarlılık anketinin sonuçlarını yayınladı. Ankette, katılımcıların %41’inin bu yıl kripto paralara yatırım yaptığı, %40’ının ise önümüzdeki yıl kripto paralara yatırım yapmayı planladığı görüldü. Tüm bunlara ek olarak katılımcıların %40’ı, bu yıl Noel tatilinde arkadaşlarıyla kripto paralar üzerine konuşmayı planladığını belirtti.

Ankette, coğrafi konum ve genel gelir düzeyinin de yatırımcıların kripto para piyasalarına olan bakışını etkilediği görüldü. Gana, Brezilya ve Nijerya gibi düşük gelir düzeyine sahip ülke vatandaşlarının klripto para piyasalarına karşı daha pozitif bir tutum sergilerken Avrupa ülkelerinin ve ABD’nin daha temkinli yaklaştığı görüldü.

Katılımcılar arasında kripto paralar karşı en yüksek sempati besleyen grubun Nijerya olduğu görüldü. Nijeryalı katılımcıların %50’si bu yıl kripto para satın aldığını %46’sı ise önümüzdeki yıl kripto para yatırımı yapmayı düşündüğünü belirtti.

Gana da Nijerya gibi kripto dostu katılımcıların yoğunlukta olduğu ülkelerden biri oldu. Ganalıların %44’ü bu yıl kripto para yatırımı yaptığını belirtirken %60’ı gelecek yıl bu sektöre yatırım yapmayı planladığını ifade etti.

Öte yandan ABD’lilerin %44’ü Almanların %34’ü İtalyanların ise yalnızca %31’i bu yıl  kripto para yatırımı yaptı. Gelecek yıl yatırım yapmayı düşünenlerin oranı ise sırasıyla %40, %30 ve %29 oldu.

Brezilya ise kripto para yatırımı ve yatırım planları konusunda oldukça çekişmeli sonuçlara sahip oldu. Anket sonuçlarında Brezilyalı yatırımcıların kripto paralar konusunda neredeyse 50/50 şeklinde ikiye bölündüğü görüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!